FOTO Cum s-a pregătit Biblioteca Judeţeană pentru Ziua Unirii Principatelor Române

FOTO Cum s-a pregătit Biblioteca Judeţeană pentru Ziua Unirii Principatelor Române

Expoziţie foto-documentară la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea marchează prin cărţi, imagini şi activităţi 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Secţia pentru adulţi au fost realizate expoziţii de carte curentă şi carte din Colecţiile speciale care pun în valoare Unirea de la 1859. 

Publicul este invitat să descopere, graţie unui material realizat de Teodora Fîntînaru, bibliotecar la secţia Colecţii speciale, o istorie a denumirilor pe care reprezentanţii comunităţii noastre, de-a lungul timpului, le-au atribuit obiectivelor culturale, educaţionale sau administrative, pornind de la Unirea Principatelor.

Este vorba despre instituţii de cultură, de învăţământ, de divertisment sau sport, nume de străzi, asociaţii culturale şi publicaţii, monumente şi instituţii din domeniul turistic şi economic.

În Fondul de Carte veche. Colecţii speciale veţi descoperi Mesaje şi Proclamaţii ale Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La Sala de Lectură veţi putea descoperi expoziţia intitulată „Focşanii şi Unirea”.

La Secţia pentru Copii şi Tineret va avea loc evenimentul cultural intitulat 24 ianuarie – Poveştile Unirii, 160 de ani de la Unirea Principatelor, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Vânători şi Şcoala Gimnazială nr. 3. În cadrul acestui eveniment, participanţii vor descoperi cărţile din colecţiile bibliotecii închinate personalităţii domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi oraşului Unirii din 1859. Elevii au pregătit scenetele Moş Ion Roată şi Unirea, alături de Poveştile Unirii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările