FOTO Construcţia Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice de la Panciu, finanţată de Uniunea Europeană

FOTO Construcţia Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice de la Panciu, finanţată de Uniunea Europeană

Muncitorii dau zor să finalizeze investiţia

Investiţia prevede un număr de 14 camere cu 34 de locuri, 14 grupuri sanitare în camere, o bucătărie cu sală de mese,  3 cabinete şi săli de tratament, un birou, o sală de recreere, informare şi consiliere şi un compartiment primire vizite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Iulian Nica a afirmat că, până la această dată, lucrările au fost executate în procent de 60-70%.

„Clădirea este finalizată, iar activitatea curentă se concentrează pe finisajele interioare. Concomitent, se montează faianţa în bucătărie, în grupurile sanitare şi în vestiare. Ulterior, se va monta şi stoleria, care a fost deja comandată“, a precizat Iulian Nica.

Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Ioan” este amplasat pe strada Mihai Viteazu nr. 2, în  spatele actualului sediu al Primăriei Oraşului Panciu. Investiţia prevede un număr de 14 camere cu 34 de locuri; 14 grupuri sanitare în camere; o bucătărie cu sală de mese;  3 cabinete şi săli de tratament; un birou; o sală de recreere, informare şi consiliere şi un compartiment primire vizite.

Grupul-ţintă este reprezentat de 34 de persoane vârstnice aflate în difilcutate, care vor fi selectate din rândul bătrânilor fără familii sau fără posibilităţi financiare. Aceştia vor beneficia de servicii adecvate de găzduire şi îngrijire.

„Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice «Sfîantul Ioan» este inclus în pachetul de proiecte sociale care mai cuprinde Centrul pentru persoane de vârsta a treia Sovejana, prevăzut de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Oraşului Panciu şi Centrul social de recuperare şi reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte, care va fi amenajat la parterul fostei Case a Agronomului. Toate aceste investiţii se adresează persoanelor vârsnice, cu probleme de sănătate, pentru a le asigura o bătrâneţe liniştită, condiţii mai bune de viaţă şi dreptul de a beneficia de cele mai performante servicii medicale“, a declarat primarul oraşului Panciu, domnul Iulian Nica.

Proiectul „Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice «Sfântul Ioan» Panciu“ are o valoare totală de 3.991.657,24 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 3.195.969 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 35.530,96 lei, inclusiv TVA, valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile este de 760.157,28 lei, iar valoarea de co-finanţare a beneficiarului este de 63.919,38 lei.

Mai puteţi citi:

Oraşul Panciu va avea centru rezidenţial pentru vârstnici, construit cu bani europeni

Valoarea totală a investiţiei este de 3.991.657,24 lei, din care valoarea de co-finanţare a beneficiarului este de 63.919,38 lei.

Primăria Panciu, deszăpezire de 165.000 de lei pe drumurile din oraş

Firma căreia i s-a atribuit acest serviciu pentru iarna 2013-2014 este Cristilory Prod SRL Panciu, care derulează şi alte lucrări publice în oraş.

Lucrările sunt în grafic, potrivit edililor

Imagini din aceeasi galerie
  • Lucrările sunt în grafic, potrivit edililor
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările