DNA anchetează tranzacţii făcute de Primăria Focşani. Edilul se plânge că funcţionarii mai mult răspund acuzaţiilor decât să muncească

DNA anchetează tranzacţii făcute de Primăria Focşani.
Edilul se plânge că funcţionarii mai mult răspund acuzaţiilor decât să muncească

Clădirea cumpărată în anul 2017 pentru DDSP

Procurorii au cerut Consiliului Local Focşani toate documentele vizând o tranzacţie făcută de municipalitate la finalul anului 2017. Primarul social-democrat al oraşului îi arată cu degetul pe consilierii locali liberali care ar fi făcut plângere la DNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Galaţi, a cerut, printr-o adresă, Consiliului Local Focşani documente despre cumpărarea unei clădiri, la sfârşitul anului 2017.

Clădirea şi terenul cumpărate de Primăria Focşani, cu bani de la bugetul local, au aparţinut unei societăţi a Camerei de Comerţ şi Industrie Vrancea şi au fost achiziţionate pentru mai mult de un milion de lei.

„În interesul soluţionării dosarului penal nr. 38/P/2020, vă solicităm să ne înaintaţi, în cel mai scurt timp posibil, toate actele care au stat la baza adoptării Hotărârii Consiliului Local nr. 417 / 11.10.2017, respectiv această hotărâre, în copie conformă cu originalul”, se arată în adresa procurorilor DNA.

La vremea respectivă, tranzacţia privind cumpărarea clădirii cu o suprafaţă construită de 352 mp şi un teren de 1.277 mp, aflată pe strada Comisia Centrală 72-74, în care să fie mutată Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani, instituţie aflată în subordinea municipalităţii, a făcut vâlvă şi în presă. Mai ales că în primăvara anului 2017 Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea a făcut o ofertă de vânzare municipalităţii.

Abia la începutul lunii octombrie 2017, într-o şedinţă extraordinară, aleşii locali aveau să se exprime cu privire la achiziţionarea imobilului. "Votul de aur" care a făcut posibilă tranzacţia a aparţinut, în mod curios, consilierului liberal Ionuţ Filimon, care a votat alături de grupul PSD, în condiţiile în care era nevoie de două treimi din voturi ca proiectul să treacă. Filimon s-a scuzat ulterior că a ridicat mâna din greşeală în favoarea proiectului, dar lucrurile erau deja tranşate.

Pe data de 8 decembrie 2017, s-a perfectat la un notariat din Focşani contractul de vânzare-cumpărare a imobilului amintit mai sus, pentru valoarea de 1.040.000 lei, fără TVA, mai puţin cu peste 100.000 de lei decât oferta făcută iniţial municipalităţii, plata fiind făcută integral. Tranzacţia a fost încheiată între viceprimarul Ionuţ Mersoiu, în calitate de cumpărător şi Servexpocam, prin Sorin Vornic.

Hotărârea 417 by Borcea Stefan on Scribd

Edilul Focşaniului susţine că plângerea la DNA despre tranzacţia de acum doi ani şi jumătate ar fi fost depusă de consilierii liberali, motiv pentru primarul PSD să se plângă că funcţionarii trebuie mai mult să răspundă acuzaţiilor decât să muncească.

"Focșănenii trebuie să știe că fiecare plângere a liberalilor din Consiliul Local Focșani înseamnă o muncă titanică pentru funcționarii publici din Primărie, care lucrează 2-3 săptămâni pentru a pune la dispoziția organelor de anchetă penală toate documentele solicitate - de obicei zeci de dosare cu mii de documente copiate! Aceasta a fost activitatea PNL în Consiliul Local Focșani", s-a plâns, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Cristi Misăilă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: