Costică Argint, liderul romilor din Italia, arestat la Focşani. El va fi predat autorităţilor din Peninsulă, pentru executarea unei pedepse cu închisoarea

Costică Argint, liderul romilor din Italia, arestat la Focşani. El va fi predat autorităţilor din Peninsulă, pentru executarea unei pedepse cu închisoarea

Costică Argint

Acesta era căutat de autorităţile italiene, care au emis mandat european de arestare, pentru o faptă penală comisă în urmă cu mai mulţi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au pus în executare, luni, un mandat de arestare provizorie emis de  Curtea de Apel Galaţi, faţă de un  bărbat de 64 de ani, căutat de autorităţile judiciare italiene pentru executarea unei pedepse de 3 ani şi 4 luni închisoare.

Este vorba despre Costică Argint, liderul romilor din Italia.

"Pe numele bărbatului, autorităţile italiene au emis un mandat de european de arestare, în vederea predării. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, urmând să fie predat autorităţilor italiene", potrivit IPJ Vrancea.

Argint  a fost condamnat în România în anul 2002 la trei ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, vătămare corporală gravă, violare de domiciliu şi tulburarea liniştii publice, după ce a devastat un bar din comuna Găgeşti şi a rănit grav trei localnici, în anul 1997. Argint a fost arestat atunci preventiv timp de două luni după care a fost judecat în libertate. În timpul procesului a reuşit să fugă în Italia unde a obţinut statutul de azilant politic.

În anul 2008, Ministerul Justiţiei a trimis o cerere autorităţilor italiene pentru extrădarea sa  în vederea executării pedepsei. La sfârşitul anului 2009 Argint a fost arestat provizoriu în Italia în vederea extrădării iar în aprilie 2010 autorităţile italiene au decis demararea procedurilor.

În octombrie 2010 Argint a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani, iar după şase luni a fost eliberat,  pentru bună purtare.

La momentul respectiv, la ieşirea din penitenciar, Argint a declarat presei că va pleca în Italia, acolo unde se află şi familia sa şi că va merge, în Peninsulă, la un alt proces, unde este judecat pentru şantaj asupra unui om de afaceri, proces care continuă şi în prezent

Costică Argint a devenit cunoscut după ce a apărut alături de fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu si de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc după ce românul Romulus Mailat a fost acuzat de uciderea unei italience.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările