Clădirea Prefecturii Vrancea scapă de la a fi luată cu japca de Consiliul Judeţean. Curtea Constituţională a tranşat definitiv conflictul

Clădirea Prefecturii Vrancea scapă de la a fi luată cu japca de Consiliul Judeţean. Curtea Constituţională a tranşat definitiv conflictul

Prefectura Vrancea

Preşedintele  Klaus Iohannis a făcut o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru trecerea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Vrancea, în domeniul public al Judeţului Vrancea şi în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea Constituţională a României a tranşat definitiv problema sediului Prefecturii Vrancea, pe care Consiliul Judeţean îl dorea în proprietatea sa.

În şedinţa de miercuri, plenul Curţii Constituţionale, a admis cu unanimitate de voturi obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României, Klaus Iohannis, constatând că “Legea pentru trecerea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Vrancea, în domeniul public al judeţului Vrancea şi în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea este neconstituţională, în ansamblul său”.Decizia este definitivă şi general obligatorie.

De menţionat că deputatul PSD de Vrancea Nicuşor Halici a iniţiat o lege care  a fost aprobată în luna iunie în Camera Deputaţilor, cu voturile a 173 de deputaţi, 35 fiind "împotrivă", iar 85 s-au abţinut. Atunci au fost dezbateri aprinse pe acest subiect, cel mai vehement împotriva proiectului de hotărâre fiind deputatul Marius Paşcanu de la Partidul Mişcarea Populară, care a considerat că ceea ce se întâmplă reprezintă un precedent periculos, folosind chiar termenul de tun imobiliar.

Ajunsă la promulgare, preşedintele Iohannis a considerat că legea este neconstituţională în totalitatea ei şi s-a adresat preşedintelui Curţii Constituţionale cu o sesizare, asupra căreia s-a pronunţat miercuri, 23 septembrie, Curtea Constituţională.

Vă mai recomandăm:

Prefectura Vrancea, "cu gazdă" la Consiliul Judeţean. Cum a ajuns Palatul Administrativ să fie stăpânit total de instituţia condusă de Oprişan

Preşedintele Iohannis se implică în salvarea unui imobil din "ghearele" Consiliul Judeţean. Şeful statului s-a adresat Curţii Constituţionale

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările