Aleşii locali din Focşani, darnici cu biserica şi în noul mandat. Ei mai adaugă un milion de lei la construcţia Catedralei Ortodoxe

Aleşii locali din Focşani, darnici cu biserica şi în noul mandat. Ei mai adaugă un milion de lei la construcţia Catedralei Ortodoxe

Turlele catedralei din Focşani FOTO: Ştefan borcea

Din anul 2011 şi până în prezent consiliul local Focşani a alocat de la bugetul local peste patru milioane de lei pentru construcţia Catedralei Ortodoxe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali din Focşani se vor întâlni joi în prima şedinţă din actualul legislativ. Aşa cum le stă în obişnuinţă, aleşii vor să se pună bine cu biserica, astfel că pentru început de mandat vor alege să voteze alocarea unui milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă "Sf. Cuvioasa Parascheva".

În prezent, conform reprezentanţilor parohiei, lucrările sunt realizate în proporţie de 90% la nivelul structurii de rezistenţă iar finisajele exterioare au fost executate doar pe 5% din suprafaţă.

“Documentaţia întocmită la nivelul anului 2001 are elemente la capitolul de finisaje-arhitectură interioară, exterioară, de o calitate inferioară faţă de cele existente pe piaţa liberă la nivelul anului 2016. Astfel, se impune termoizolarea  cu vată minerală rigidă peste tencuiala existentă la turlele mici, cea de nord şi cea de sus, activitate ce permite şi corectarea  geometriei şi planeităţii volumetrice”, se arată în cererea Parohiei.

Municipalitatea a contribuit până acum cu aproximativ un milion de euro la construcţie, fiind nevoie de încă de două ori pe atât pentru finalizarea ei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: