FOTO Agricultor din Garoafa, amendat cu 2000 de lei pentru că era să incendieze reţeaua de înaltă tensiunea după ce a dat foc la vegetaţia uscată

FOTO Agricultor din Garoafa, amendat cu 2000 de lei pentru că era să incendieze reţeaua de înaltă tensiunea după ce a dat foc la vegetaţia uscată

Pompierii au intervenit înainte ca focul să ajungă la reţeaua electrică

Astfel, flăcările au scăpat de sub control şi s-au extins şi la terenul învecinat, punând în pericol linia de înaltă tensiune. Incendiul a fost lichidat de pompierii focşăneni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi,  în jurul orei 13.00, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu la vegetaţie uscată pe teritoriul comunei Garoafa, în satul Răchitosu.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi pompierii de la serviciul voluntar din comună.

„La sosirea la faţa locului, incendiul se manifesta la vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de  4000 mp. Iniţial, acesta a cuprins vegetaţia dintr-un canal de irigaţie, dar, favorizat de vânt şi de gradul avansat de uscăciune, s-a propagat cu repeziciune şi la terenul agricol nelucrat din imediata apropiere, putând pune în pericol linia de înaltă tensiune. La faţa locului s-au deplasat şi inspectori din cadrul Inspecţiei de Prevenire şi reprezentanţi ai poliţiei. Numitul Gabriel M. a recunoscut că a utilizat focul deschis pentru a igieniza terenul, fără a solicita permis de lucru cu focul şi fără a lua toate măsurile care se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi. Astfel, flăcările au scăpat de sub control şi s-au extins şi la terenul învecinat”, a precizat lt. Cristian Duţă, purtător de cuvânt al ISU Vrancea. 

Incendiul a fost lichidat, dar cetăţeanul care a recunoscut că a incendiat vegetaţia uscată a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei.

O situaţie similară s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea Coteşti, unde un cetăţean a dat foc vegetaţiei uscate pentru a curăţa terenul şi nu a respectat normele specifice de apărare împotriva incendiilor, focul cuprinzând circa 500 mp dintr-o vie nelucrată de pe teritoriul comunei.

Şi în acest caz, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale.

Vă mai recomandăm să citiţi:

ISU Vrancea va fi dotat cu şapte maşini de intervenţie

Focul s-a extins şi la terenul vecin

Imagini din aceeasi galerie
  • Focul s-a extins şi la terenul vecin
  • Flăcările s-au extins până în dreptul reţelei de înaltă tensiune
  • Pompierii au reuşit să stingă focul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: