UPDATE Cad cămătarii! Şase persoane suspecte de un prejudiciu de 300.000 de euro, ridicate de procurorii craioveni

UPDATE Cad cămătarii! Şase persoane suspecte de un prejudiciu de 300.000 de euro, ridicate de procurorii craioveni

Şase bărbaţi au fost ridicaţi de procurorii DIICOT şi sunt acuzaţi de cămătărie

Şase piteşteni au fost duşi la audieri în această dimineaţă de procurorii DIICOT Craiova, fiind învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj, lipsire de libertate şi tâlhărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE, ORA 10.50: În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. - D.I.C., S.I.A.S., beneficiind de suportul operativ-informaţional al D.O.S. – I.G.P.R. şi S.R.I., desfăşoară o acţiune care vizează destrămarea unui grup infracţional organizat compus din 6 persoane, specializat în activităţi de cămătărie şi şantaj“Astfel, au fost organizate şi executate simultan opt percheziţii domiciliare, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, respectiv M. ION, de 48 ani, M. Florin, de 41 ani, T. Theodor-Ionuţ, de 27 ani, A. Valeriu, de 33 ani, G. Gheorghian - Nicolae, de 34 ani şi G. Catalina-Cristina, de 31 ani, situate pe raza judeţului Argeş”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj.
Cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova au stabilit faptul că membrii grupului infracţional organizat au desfăşurat activităţi de cămătărie, iar prin şantaj şi ameninţări, ca urmare a dobânzilor foarte mari percepute de la debitori, i-au deposedat pe aceştia de bunurile mobile şi imobile pe care le deţineau, obţinând în acest mod venituri ilicite, de peste 300.000 de euro.

VIDEO/

Obligaţi să semneze chitanţe

În fapt, membri grupării sunt suspectaţi că acordau împrumuturi cu dobândă între 20-100% pe lună unor persoane fizice din judeţele Olt şi Argeş. Ulterior, prin ameninţare şi acte de violenţă, victimele au fost obligate să semneze chitanţe olograf sau acte notariale prin care să ateste primirea unor sume debani de o valoare mult mai mare drept împrumut şi au fost deposedate de bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate (părinţi, fraţi).”, se mai precizează în comunicatul de presă.
În prezent se efectuează cercetări faţă de aceştia pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie.

UPDATE, ora 9.00: Cei şase suspecţi au fost ridicaţi în această dimineaţă după ce procurorii DIICOT au efectuat opt percheziţii în Piteşti şi în comuna Mogoşoaia, din Argeş. Mihalcea Ion şi Florin, Tudor Theodor Ionuţ, Gheorghe Giorgian Nicolae, Gheorghe Cătălina Cristina şi Arvat Valeriu ar fi acordat împrumuturi cu dobândă între 20 şi 100% unor persoane din Olt şi Argeş. „Ulterior, prin ameninţare şi acte de violenţă, victimele au fost obligate să semneze chitanţe olografe sau acte notariale prin care să ateste primirea unor sume de bani de o valoare mult mai mare drept împrumut şi au fost deposedate de bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate (părinţi, fraţi)”, se arată în comunicatul DIICOT. Procurorii au estimat că prejudiciul creat se ridică la aproximativ 300.000 de euro.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările