Strigătul disperat al unei românce din Danemarca, căreia statul danez i-a luat copilul nou-născut: „Îmi este foarte greu. Îmi vreau puiul înapoi!“

Strigătul disperat al unei românce din Danemarca, căreia statul danez i-a luat copilul nou-născut: „Îmi este foarte greu. Îmi vreau puiul înapoi!“

Hermina Gheorghe susţine că statul danez i-a luat copilul de la naştere

O mama din comuna doljeană Orodel trăieşte de doi ani o adevărată dramă în Danemarca. Hermina Gheorghe a povestit că fără nicio milă, autorităţile daneze i-au luat copilul de la naştere, din cauza unei depresii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hermina Gheorghe trăieşte de mai bine de 15 ani în Danemerca, iar acolo i-a murit soţul şi primul copil, bolnav de leucemie. Ulterior, românca şi-a refăcut viaţa, iar în urmă cu doi ani a adus pe lume un alt băieţel. Autorităţile din Danemerca au decis însă să ia bebeluşul în grija statului, la scurt timp după naştere, din cauza unor episoade de depresie pe care mama le-a avut cu mai mulţi ani în urmă. 
 
„În momentul în care mi-am pierdut soţul şi copilul în Danemarca am suferit o depresie. Mi-am pierdut familia, iar din punctul meu de vedere era normal să sufăr. În momentul în care am decis să îmi refac viaţa şi am rămas însărcinată cu William Cristian am simţit că viaţa mea s-a schimbat la 180 de grade. Eram extrem de bucuroasă şi visam ziua în care o să îmi strâng copilul în braţe. Autorităţile din Danemarca mi-au luat băieţelul de la naştere din cauză că am suferit o depresie. De doi ani am încercat prin toate mijloacele să îmi recuperez copilul, dar degeaba“, a povestit doljeanca.
 
 
Doljeanca încearcă de doi ani să îşi recupereze copilul   
 
Atent monitorizată
 
Hermina Gheorghe a povestit că fiecare întâlnire cu copilul ei este atent supravegheată de pshihologi şi de reprezentanţii autorităţilor din Danemarca. Fiecare gest nevinovat este studiat şi analizat. „Chiar nu ştiu ce mamă ar putea să fie bucuroasă să îi fie smuls copilul din braţe de la naştere. Îmi este foarte greu. Îmi vreau puiul înapoi. Pentru mine este un chin, însă nu o să renunţ niciodată la el. M-am hotărât să merg să îmi caut dreptatea şi la CEDO. William Cristian este copilul meu, iar eu sunt mama lui. El trebuie să crească lângă mine“, a mai declarat Hermina Gheorghe.
 
 
William Cristian are doi şi locuieşte cu familie din Danemarca
 
Doljeanca nu are bani să dea statul danez în judecată, dar speră că autorităţile din România nu o vor abandona. „I-au făcut cel mai mare rău posibil unei mame. Să-i tragă copilul din braţe. Nu este posibil aşa ceva. Fiica mea este disperată, dar mi-a spus că o să lupte pentru băieţelul ei. Eu nu l-am văzut pe William Cristian decât în poze. Nu pot să o ajut, iar ca mamă şi bunică mă doare sufletul“, a povestit Constanţa Neagoe, mama Herminei.
 
 
Constanţa Neagoe şi-a văzut nepotul de doi ani doar în poze 
 
Hermina Gheorghe este conştientă că decizia în privinţa lui William Cristian o iau danezii. Autorităţile din România pot cel mult să vină în sprijinul mamei în cazul în care aceasta o să dea în judecată statul danez pentru recuperarea copilului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările