Invazia gravizilor: transgenderii britanici vor tratamente de fertilizare in vitro şi operaţii de schimbare de sex decontate de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de transgenderi britanici aflaţi în timpul procesului de transformare hormonală din femeie în bărbat doresc să devină părinţi, aşa că înainte de a renunţa la organele sexuale feminine aceştia ar putea avea posibilitatea să-şi îngheţe ovulele sau să facă tratamente de fertilizare in vitro decontate de stat.

Cel puţin trei britanici care au făcut tratament hormonal pentru a deveni din femei bărbaţi îşi doresc să aibă copii folosind tehnicile de fertilizare in vitro, a declarat doctorul James Barrett, psihiatru în cadrul clinicii „Charing Cross Gender Identity”, din Marea Britanie, unde se efectuează operaţii de schimbare de sex, informează publicaţia „Daily Mail”.

Mulţi britanici nu sunt însă de acord ca statul să cheluiască sume de 40.000 de euro pentru ca un singur transgender să facă schimbare de sex şi tratamente de fertilizare in vitro. 

Totuşi, unii dintre cei mai buni chirurgi din ţară care se ocupă cu intervenţii de schimbare de sex susţin că transgenderii au tot dreptul să li se deconteze aceste servicii, la fel ca pacienţii cu cancer care îşi îngheaţă spema sa ovulele înainte de a face chimioterapie.

Americanul Thomas Beatie (foto jos) este primul transgender care a rămas însărcinat şi care a adus pe lume până acum trei copii.

image

FOTO izismile.com

Printre transgenderii britanici care vor să devină părinţi se numără şi Riley Middlemore, de 17 ani (foto jos). Acesta vrea să-şi îngheţe ovulele înainte de operaţia de schimbare de sex şi iubita lui să fie apoi mamă surogat pentru viitorul lor copil biologic.

image

FOTO Daily Mail 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite