Situaţie dramatică la Craiova: toţi pacienţii din ATI COVID sunt ventilaţi mecanic. „Nu mai putem opera”

Situaţie dramatică la Craiova: toţi pacienţii din ATI COVID sunt ventilaţi mecanic. „Nu mai putem opera”

Întrucât consumul de oxigen este foarte mare în clinica ATI a Spitalului de Urgenţă Craiova, în sălile de operaţie presiunea la oxigen a scăzut. Conducerea Spitalului caută soluţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, numărul cazurilor pozitive creşte de la o oră la alta. 

Toate cele 24 de paturi din secţia ATI Covid sunt ocupate şi cel mai grav este că toţi pacienţii necesită ventilaţie mecanică invazivă sau non invazivă.
 
„Nu vă mai putem opera. Presiunea la oxigen a scăzut în sala de operaţie întrucât în ATI consumul de oxigen este prea mare. Avem cazuri critice". Acesta a fost mesajul pe care l-au primit mulţi dintre pacienţii care urmau să fie supuşi unor intervenţii chirurgicale în această perioadă. Informaţia a fost confirmată de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. 
 
„Încercăm să asigurăm doar urgenţele şi să găsim alte soluţii", a declarat dr. Cristina Geormăneanu, directorul medical al spitalului.
 
Situaţia este la fel de îngrijorătoare şi în izolatorul UPU al Spitalului de la Craiova. Aici sunt internaţi în total 21 de pacienţi pozitivi. 18 sunt conectaţi la măşti de oxigen, iar dintre aceştia 14 aşteaptă eliberarea unui pat în secţia ATI Covid.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările