FOTO Podul Calafat-Vidin, în întuneric. Aproximativ 200 de metri de cablul din reţeaua de iluminat a fost furat

FOTO Podul Calafat-Vidin, în întuneric. Aproximativ 200 de metri de cablul din reţeaua de iluminat a fost furat

Cablul de iluminat a fost furat la sfîrşitul săptămânii trecute

Hoţii au furat aproximativ 200 de metri de cablu din reţeaua de iluminat a podului Calafat-Vidin. Incidentul a avut loc la sfîrşitul săptămânii trecute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia localdă din Vidin a declarat că podul a rămas în întuneric după ce hoţii au furat aproximativ 200 de metri de cablu din reţeau de iluminat. Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, a fost inagurat pe data de 14 iunie şi a fost denumit „Noua Europă“ („New Europe“).
 
România şi Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin în martie 2000, însă iniţierea proiectului a întârziat din cauza fondurilor insuficiente.
 
Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere vor fi încasate de statul român, iar bulgarii vor rămâne doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, va fi percepută o taxă de cel mai probabil de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii vor trece gratuit.
 
 

Imagine cu podul Calafat-Vidin. Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi exploatat de o societate mixta româno-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anuntat, pe 28 mai, la Calafat, ministrul român Transporturilor, Relu Fenechiu. FOTO MEDIAFAX  

Imagini din aceeasi galerie
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin. Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi exploatat de o societate mixta româno-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anuntat, pe 28 mai, la Calafat, ministrul român Transporturilor, Relu Fenechiu. FOTO MEDIAFAX  
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin, vineri, 14 iunie 2013. FOTO MEDIAFAX 
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin, vineri, 14 iunie 2013. FOTO MEDIAFAX 
  • Imagine cu noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin, marti 28 mai 2013. FOTO MEDIAFAX
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările