FOTO Un tren de călători a traversat experimental podul Calafat-Vidin. Convoiul de vagoane a circulat cu 110 km/h

FOTO Un tren de călători a traversat experimental podul Calafat-Vidin. Convoiul de vagoane a circulat cu 110 km/h

Trenul de călători a traversat podul Calafat-Vidin cu 110 km/h

Un tren de călători a pornit de la gara Golenţi, din judeţul Dolj şi a sosit în gara nouă a Vidinului. Convoiul de vagoane a traversat experimental podul Calafat-Vidin.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Convoiul de vagoane a circulat în ambele direcţii peste pod cu 110 kilometri pe oră. Trenurile de pasageri vor fi lansate începând cu data de 14 decembrie 2014. Cursa ce va lega Sofia de Budapesta prin Craiova şi Timişoara ar urma să aibă ora de plecare 12.00, urmând să ajungă la în capitala ungară a doua zi la ora 08.00. Pentru retur, trenul va pleca din Budapesta la ora 19.00 şi va ajunge la Sofia la ora 18.00 ziua următoare.
 
Probleme de rezolvat 
 
O mică porţiune din calea ferată pe teritoriul românesc nu este electrificată şi de aceea nu pot fi folosite locomotive cu tracţiune electrică. CFR Călători a anunţat că este pregătită să introducă în circulaţie trenuri de pasageri în relaţia cu operatorul bulgar de călători pe podul Calafat - Vidin. 
 
Regionala CFR Craiova împreună cu bulgarii, va stabili în perioada următoare  câte trenuri vor circula pe ruta Craiova-Vidin. Directorul căilor ferate de stat din Bulgaria a precizat că lucrările făcute împreună la calea ferată cu România şi Serbia decurg foarte bine.
 
Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat pe data de 14 iunie, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare. Intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost construită, atât în România, cât şi în Bulgaria. Deocamdată, nu există estimări cu privire la numărul potenţial al călătorilor care vor folosi acest tren.
 
Mai citeşte şi:
 
 
 

Imagine cu podul Calafat-Vidin. Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi exploatat de o societate mixta româno-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anuntat, pe 28 mai, la Calafat, ministrul român Transporturilor, Relu Fenechiu. FOTO MEDIAFAX  

Imagini din aceeasi galerie
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin. Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi exploatat de o societate mixta româno-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anuntat, pe 28 mai, la Calafat, ministrul român Transporturilor, Relu Fenechiu. FOTO MEDIAFAX  
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin, vineri, 14 iunie 2013. FOTO MEDIAFAX 
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin, vineri, 14 iunie 2013. FOTO MEDIAFAX 
  • Imagine cu noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin, marti 28 mai 2013. FOTO MEDIAFAX
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările