Craiova, pe ultimele locuri într-un top referitor la dezvoltarea de businessuri în oraşele din România. Autorităţile locale aruncă vină pe infrastructura rutieră

Craiova, pe ultimele locuri într-un top referitor la dezvoltarea de businessuri în oraşele din România. Autorităţile locale aruncă vină pe infrastructura rutieră

Oraşul Craiova se află pe locul 28 în topul întocmit de Forbes Foto: Victor Boldîr

Craiova se află pe locul 28 într-un top întocmit de revista Forbes referitor la dezvoltarea de businessuri în oraşele din România. Autorităţile locale susţin că Bănia nu este atractiv pentru dezvoltarea de afaceri din cauza infrastructurii rutiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a precizat că de la Craiova până la Bucureşti şi spre vestul ţării nu există infractură ca la carte, iar din această cauză investitorii străini refuză să îşi facă un business în oraşul nostru. „Craiova nu este un oraş atractiv pentru investitori din cauza drumurilor. Faptul că guverne întregi nu s-au uitat la Craiova, faptul că oraşul a fost rupt de restul şi nu a avut căi de comunicare este o mare problemă. Au venit delegaţii străine la Craiova şi am avut o discuţie legată de faptul că la ora aceasta, de bine, de rău, avem acest drum care este Craiova-Calafat, dar de la Craiova din ce în ce mai greu se poate comunica şi spre Bucureşti şi spre vestul ţării. Calea de transport este criteriul principal pe care îl are o companie atunci când investeşte într-un oraş. Cei de la Wielputz care îşi deschide o fabrică la Craiova care au venit în High Tech Industrial Park şi au ales Craiova pentru că avem cursă directă cu avionul la Dusseldorf, unde este firma-mamă“, a precizat edilul.
 
Craiova se află pe locul 28 într-un top întocmit de revista Forbes referitor la dezvoltarea de businessuri în oraşele din România. 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările