Craiova: Absolventă cu media 10 la Bac: „Vreau la Cambridge pentru că acolo se învaţă“

Diana-Patricia Danciu a promovat examenul de maturitate cu nota maximă şi vrea să studieze în străinătate. Absolventa Colegiului Carol I din Craiova aşteaptă răspuns de la Universitatea Cambridge, deşi a fost deja acceptată la alte trei instituţii străine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultatele nu au uimit pe nimeni, ţinând cont că, în cei 12 ani de şcoală, eleva a obţinut numai nota zece, cu o singură excepţie. „În clasa a XI-a am avut la fizică media 9. Nu ştiu cum s-a întâmplat, aşa a fost să fie“, spune tânăra.

Punctul său forte este matematica, materia care a purtat-o din clasa a VII-a până în clasa a X-a la toate olimpiadele naţionale. „De trei ori am luat medalia de bronz iar o dată am luat medalia de argint cu menţiune“, explică eleva.

Viitorul tinerei este cu siguranţă în străinătate, tânăra fiind deja admisă la mai multe universităţi din Europa.

„Am intrat la două universităţi din Anglia, una dintre ele fiind cea de la Southampton, la Universitatea din Bremen, Germania, şi la cel mai important liceu din Franţa unde ar trebui să fac doi ani de pregătire pentru studiile universitare“, explică tânără. Ca să fie admisă la prestigioasele instituţii de învăţământ, eleva a susţinut mai multe interviuri şi examene.


Visul ei este să studieze la Universitatea Cambridge de la care va primi un răspuns până pe data de 19 august. „Am susţinut un interviu, am depus un eseu şi am dat şi două examene la Consiliul Britanic. Acum aştept rezultatele la examene pentru a afla dacă sunt admisă sau nu. Îmi doresc foarte mult să intru la Cambridge“, încheie adolescenta.

Diana-Patricia nu ştie dacă se va mai întoarce în România după fi nalizarea studiilor superioare. „Nu am luat încă o decizie în acest sens“, spune eleva care-şi doreşte să profeseze în domeniul cercetării. Tânăra va da examen şi la o facultate din România
„Vreau să intru la Facultate de Automatică din Bucureşti“
, mai spune tânăra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările