Cazul Caracal. Părinţii Alexandrei, acuzaţii grave la adresa avocatului Tonel Pop. „Noaptea apără interlopii şi ziua este plin de morală“

Cazul Caracal. Părinţii Alexandrei, acuzaţii grave la adresa avocatului Tonel Pop. „Noaptea apără interlopii şi ziua este plin de morală“

Avocatul Tonel Pop

Scandalul în cazul Caracal pare să atingă cote maxime chiar în săptămâna în care toată lumea aşteaptă trimiterea dosarului în instanţă. Părinţii Alexandrei Măceşanu au transmis că nu vor să mai aibă de-a face cu avocatul familiei Melencu după ce au aflat că acesta ar avea legături cu interlopii. La rândul său, Alexandru Cumpănaşu vorbeşte despre o nouă solicitare către DIICOT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu este pentru prima dată când între avocatul familiei Luizei Melencu şi familia Alexandrei Măceşanu există tensiuni. În ultimul mesaj, însă, părinţii adolescentei de 15 ani răpită în luna iulie 2019 îi aduc acuzaţii extrem de dure lui Tonel Pop. Aceştia au reacţionat după ce avocatul familiei Melencu a declarat că "Alexandru Cumpănaşu a preluat stindardul de luptă, recent, al copiilor lui Gheorghe Dincă în a ameninţa presa şi avocaţii cu CNA-ul, dar sper să nu ne şi bată".
 
"Considerăm că "celebrul" Pop ar trebui să îşi vadă de clienţii săi şi să nu se mai amestece peste apărarea noastră. Este simplu. Nu numai că nu ne războim cu presa sau cu el, ci dimpotrivă. Îi mulţumim presei pentru ceea ce face. Dar ca părinţi şi unchi ai Alexandrei îl avertizăm pe Pop să-şi  vadă de cazul pentru care a fost angajat. Domnul avocat Moldovan şi noi ne facem propria apărare. În rest, declaraţia acestuia la persoana verişorului nostru este foarte gravă şi de mahala! Poate avem o cauză comună, însă nu şi valori comune: Domnul Pop noaptea apără interlopii şi ziua este plin de morală faţă de victimele traficului de persoane. Pentru noi din momentul în care am aflat că Pop a fost avocat al interlopilor din cazul Ţăndarei în care au fost traficaţi peste 10000 de copii nu mai dorim să avem de-a face cu el. Nu dorim să intrăm în contradicţii publice, dar dacă noi vorbim mai rar nu înseamnă că nu ştim să ne apărăm verişorul, eroul Alexandrei. Am transmis ambilor avocaţi ai familiei Melencu să-şi limiteze comentariile doar la cauza pentru care au fost angajaţi, altfel vom lua măsuri. Avem aceeaşi cauză şi durere cu parinţii şi familia Luizei, nu şi cu domnul Pop sau alţi avocaţi. Adăugăm la acestea şi legăturile domnului Pop cu unii interlopi din judeţul Olt care au trimis politţa la adrese false, a doua zi după dispariţia Alexandrei", au scris Ioan şi Tudoriţa Măceşanu. Mesajul a fost publicat de Alexandru Cumpănaşu pe contul său de socializare. 
 
"Acum, din partea mea vă pot comunica încă o dată că voi face plângere penală tuturor celor vinovaţi pentru achitarea interlopilor în cazul Tandarei, inclusiv judecatorului. Totusi, 28 de interlopi din Ialomita au fost achitati si cei peste 10000 de copii si femei au ramas traficati, in ciuda revoltei politiei din Marea Britanie. Nu poti fi avocatul interlopilor si victimelor in acelasi timp. Despre ce vorbim?", a scris la rândul său unchiul Alexandrei.
 

Cumpănaşu: "Mi-au transmis atunci că prostituata mă va da în judecată pentru daune"

 
În acelaşi mesaj, Cumpănaşu a vorbit şi despre momentul în care a ieşit public şi a spus că ar fi găsit-o pe Luiza Melencu. Cumpănaşu avea atunci calitatea de candidat la funcţia de preşedinte al României, iar "bomba" a fost aruncată cu câteva ore înainte de încheierea campaniei electorale. El este cercetat acum pentru "inducerea în eroare a anchetatorilor pentru a obţine capital electoral şi tăinuirea de informaţii", dosar deschis în urma
unei plângeri făcute de controversatul om de afaceri Remus Rădoi, din Caracal.
 
"Pentru cei răi care cred ca eu uit vreodată este episodul 9 Decembrie. În ultima declaraţie ca martor la DIICOT am solicitat verificarea identităţii celor 2 persoane: fata din filmuleţul făcut public şi cea care apare la TV şi spune ca este aceeaşi cu cea din film. A fost o măgărie fără margini. Cu ajutorul doamnei Brooks am lămurit ca sunt 2 persoane diferite şi că a fost un joc ilegal. Aşa că am cerut deja DIICOT si Parchetului General sa constate adevarul (sunt singurii în măsură). Dacă a fost o acţiune de crimă organizată să plătească toţi cei implicaţi. Nu uitaţi (eu sigur nu uit) că persoana care a acţionat atunci pentru prezentarea asa zisei prostituate a fost "celebrul" Pop. Eu vreau ca lucrurile sa fie lămurite şi în acest caz. Mi-au transmis atunci că prostituata mă va da în judecată pentru daune. Nu s-a mai întamplat. Eu îmi doresc. Am toate probele prin care voi dovedi DIICOT şi Parchetului General că am acţionat cu acordul familiei Melencu şi în perfectă legalitate, spre deosebire de alţii care au lăsat-o moartă şi au tăinuit probe", a spus  Cumpănaşu
 
"Demersul meu si al familiei mele este foarte clar: RESPECTATI-NE DREPTUL LA APARARE. Si nu va mai amestecati din afara in situatia Alexandrei. Simplu. Cu privire la faptul ca-l voi bate il anunt ca eu nu bat lasii si fricosii. Si nu o sa ma smiorcai ca el ca s-a uitat Dinca urat la mine in sediul DIICOT. In rest, le doresc tuturor avocatilor o viata linistita si cat mai rezervata cu privire la cauzele care nu-i privesc", a încheiat unchiul Alexandrei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: