Bănia, în pericol să fie măturată doar până în martie. Vezi ce vorbe şi-au aruncat astăzi primarul Solomon şi directorul Salubrităţii!

Bănia, în pericol să fie măturată doar până în martie. Vezi ce vorbe şi-au aruncat astăzi primarul Solomon şi directorul Salubrităţii!

Măturătorii Salubrităţii ar putea rămâne pe străzile Craiovei doar până la începutul lui martie. Foto: Adevărul

Societatea de salubritate din subordinea Primăriei Craiova va putea mătura străzile din Bănie până la începutul lunii martie. Conducerea firmei a dezvăluit astăzi că firma nu va putea participa la procedura de atribuire prin negociere directă, reprezentanţii comisiei de licitaţie susţinând că este vorba de un conflict de interese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Problema Salubrităţii a fost pusă pe tapet astăzi de primarul Antonie Solomon care susţine că intenţionează să propună consiliului local în luna februarie transformarea societăţii de salubrizare în serviciu în subordinea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ. Edilul a precizat pentru "Adevărul" că problema conflictului de interese a apărut tocmai din cauza transformării Salubrităţii în firmă.

De cealaltă parte a baricadei, directorul general al Salubrităţii a declarat astăzi că, de la 1 martie, când expiră termenul de trei luni în care Salubritatea a putut acţiona pe străzile Craiovei folosindu-se de clauza de forţă majoră, străzile Craiovei nu vor mai putea fi măturate. Flavius Sirop a somat executivul din Primărie să găsească soluţii pentru ca 540 de oameni care lucrează la Salubritate să nu rămână pe drumuri. „Din punctul nostru de vedere, 540 de oameni vor rămâne fără pâine, iar oraşul va fi nemăturat dacă nu se găseşte o soluţie”,a  spus Flavius Sirop, directorul general al firmei. Sirop l-a acuzat pe primarul Antonie Solomon că "s-a spălat pe mâini" de problema Salubrităţii, preferând să spună că nu are niciun amestec în problema care a dus l-a pierderea licenţei permanente de către Salubritate Craiova. În decembrie, firma nu a primit licenţă permanentă din partea ANRSC, instituţia motivând că actul prin care societăţii i-a fost delegată gestiunea activităţii de salubrizare pe 49 de ani nu are temei legal. Sirop a declarat astăzi că respectivul contract poartă şi semnătura edilului-şef, fiind avizat de juriştii din primărie, şi l-a făcut pe Solomon "incompetent". Directorul general al Salubritate Craiova a mai spus că transformarea societăţii în serviciu în subordinea RAADPFL nu este posibilă, având în vedere că au rămas încă în vigoare motivele pentru care fostul serviciu a fost transformat în societate. "Primăria nu ar putea prelua, în condiţiile actualei legislaţii, întreg personalul Salubrităţii pentru că legea prevede un număr limitat de angajaţi raportat la populaţia oraşului", a spus Sirop.

Antonie Solomon i-a replicat directorului printr-un nou atac. "Probabil că m-a făcut incompetent la orgă, că el la asta se pricepe. E un obraznic pus acolo de partid. Acelaşi stil răutăcios ca şi mentorul lui. Trebuia să se gândească idioţii când au propus transformarea că va apărea problema asta. N-am nevoie de Sirop la Salubritate!", a declarat Solomon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările