Încă o asistentă din Craiova, confirmată cu Covid-19. „Nu ştiu de unde m-am infectat! Chiar nu mint“

Încă o asistentă din Craiova, confirmată cu Covid-19. „Nu ştiu de unde m-am infectat! Chiar nu mint“

Asistenta este angajată la Spitalul de Urgenţă din Craiova, secţia Pediatrie. A stat în spital doar 7 ore, dar nu a apucat să intre în contact cu niciun copil. Doar cu colegii din secţie. Zilele trecute o altă asistentă de la secţia de Oncologie a fost testată pozitiv. Şi aceasta a spus că nu ştie de unde s-a infectat, dar s-a dovedit, ulterior, că a minţit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistenta de la Pediatrie fusese în ultimele 14 zile acasă. Conform turelor, în această perioadă cadrele medicale lucrează şapte zile şi 2 săptămâni stau acasă. Din 25 aprilie asistenta nu a mai fost în spital. Când s-a întors la serviciu a fost testată şi după 7 ore a primit răspunsul. 

Toate cadrele medicale din sectie au fost testate. Din fericire, rezultatele au ieşit negative. În plus, femeia nu apucase să intre în contact cu niciun copil internat pe secţia de Pediatrie.

Asistenta a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, este asimptomatică  şi va rămâne în atenţia infecţioniştilor până când două teste vor ieşi consecutiv negative.

"Sigur nu ştiu ce s-a întâmplat! Voi nu înţelegeţi că nu ştiu de unde m-am infectat? Chiar nu mint", ar fi declarat asistenta în timpul anchetei epidemiologice.

Deşi femeia a susţinut că în cele 14 zile a stat acasă, cercetările continuă.

Este pentru a doua oară când conducerea Spitalului de Urgenţă din Craiova se confruntă cu o astfel de situaţie. Săptămâna trecută, o altă asistentă de la Oncologie a fost testată pozitiv. Şi aceasta a spus că nu ştie de unde s-a infectat însă ancheta epidemiologică a demonstrat altceva. În cele 14 zile cât a stat acasă, asistenta de la Oncologie fusese de mai multe ori la un cabinet particular unde muncea când nu era de serviciu în Spital.

Până acum, la Spitalul Clinic Judeţean de Ugenţă din Craiova au fost testate, cu bani din sponsorizări, 600 de cadre medicale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: