Vasile Curt - Face sport pentru a depăși obstacolele vieții

Vasile Curt - Face sport pentru a depăși obstacolele vieții

Vasile Curt

Practică sportul de la o vârstă foarte fragedă şi a ajuns să iubească mişcarea. Nu suportă să stea deloc şi este plin de energie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Curt, născut la 13 semtembrie 1944,  face sport din copilărie. De la vârsta de cinci ani face înot, iar la 13 - 14 ani s-a apucat de fotbal. În plus, în paralel cu acestea a mai practicat atletismul şi tenisul de masă. „Fac fotbal de mic. Am fost atras de acest sport. Am jucat în regiune, cum era pe vremea noastă, am jucat la Ştiinţa Bucureşti, Universitatea Bucureşti, IMUM Medgidia, iar apoi am fost arbitru de fotbal“, îşi aminteşte sportivul.
În fiecare săptămână face câte două sau trei antrenamente. „Lunea şi joia de obicei alerg. Astea două sunt obligatorii“, spune fotbalistul.

Înotul îl practică şi astăzi, iar cât este apa caldă se duce şi face câte o baie. Anul acesta a făcut 40 de şedinţe de înot. „Mi-a fost simplu să fac înot pentru că m-am născut  pe malul Dunării şi eram toată ziua în apă.  A devenit o plăcere. Îl făceam din plăcere şi fotbalul şi înotul“,  spune înotătorul.

A rămas tot pe teren

Când nu a mai putut juca fotbal şi a ieşit din sport, Vasile Curt s-a făcut arbitru. Nu s-a putut despărţi de teren. „Am  fost arbitru de fotbal timp de 19 ani, 11 ani numai în Liga I, am peste 35 de jocuri internaţionale, iar apoi am fost observator federal, ceea ce fac şi astăzi. Sunt şi component al comisiei centrale a arbitrilor la compartimentul Ligii I“, povesteşte Vasile.

Arbitrajul a rămas pasiunea reală

Chiar dacă a practicat mai multe sporturi, pentru observatorul federal arbitrajul va rămâne întotdeauna pasiunea reală, de care este îndrăgostit. „Pasiunea reală este arbitrajul. Mi se pare o meserie foarte delicată, foarte complexă, în care un om trebuie să aibă foarte multe calităţi, atât fizice cât şi intelectuale. Trebuie să ai un echilibru extraordinar şi să rezişti la toate tentaţiile şi toate furturile. Pentru mine important a fost să fiu sănătos şi fericit, iar făcând ce-mi place, m-am împlinit“, a declarat sportivul.

Participant la cros

De zece ani participă la cros. „Rar ratez câte un cros. Cam de 10 ani particip. Mă duc, să văd că pot să mă depăşesc, să văd că sunt sănătos şi că rezist la efortul ăsta şi întotdeauna a fost o plăcere să fac mişcare. Nu-mi plac sporturile statice. Nu joc şah, table, cărţi. Eu trebuie să mă mişc“, mărturiseşte bărbatul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările