Sentinţă definitivă în cazul scandalului sexual din Arhiepiscopia Tomisului. Un consilier al IPS Teodosie a fost şantajat cu imagini compromiţătoare

Sentinţă definitivă în cazul scandalului sexual din Arhiepiscopia 
Tomisului. Un consilier al IPS Teodosie a fost şantajat cu imagini compromiţătoare

Preotul Stoichin Ciprian a fost şantajat

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dat sentinţa definitivă în cazul dosarului penal în care două persoane erau acuzate că-l şantajează cu imagini compromiţătoare pe un preot, consilier al arhiepiscopului Teodosie.

Inculpaţii Marcel Marin şi Ionuţ Cristian Picu au fost condamnaţi definitiv la câte 3 ani de închisoare cu executare de către magistraţii Curţii de Apel Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În sentinţa dată joi, 5 iulie, cei doi au fost condamnaţi şi la plata către partea civilă, Ciprian Stoichin, a sumei de 10.000 lei, reprezentând despăgubiri civile, daune morale.

În prima instanţă, magistraţii judecătoriei Constanţa au dispus achitarea celor doi inculpaţi. IPS Teodosie a fost audiat ca martor în acest dosar.

Scandalul sexual a izbucnit în anul 2013 când în mass-media a apărut informaţia că preotul Ciprian Stoichin ar fi şantajat cu imagini compromiţătoare de către doi tineri, ambii teologi, unul dintre ei fiind chiar membru al coralei „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Omul bisericii, se pare că era chemat acasă la o femeia pentru a oficia anumite servicii religioase, apoi, pe fondul consumului de alcool sau a altor substanţe, a ajuns să întreţină relaţii sexuale cu această persoană.

În scurt timp, preotul a fost contactat de doi tineri teologi, Marcel Marin şi Ionuţ Picu, care i-au cerut bani în schimbul imaginilor compromiţătoare.

La cercetările făcute de Poliţie, enoriaşa s-a dovedit a fi o prostituată tocmită de Marcel Marin şi Ionuţ Picu. Ea nu a fost găsită de oamenii legii.

Victima celor doi şantajişti, preotul Ciprian Stoichin, în vârstă de 40 de ani, este unul dintre consilierii IPS Teodosie, responsabil pe probleme administrativ-bisericeşti. Este trimis în judecată de către procurorii DNA, alături de ierarh, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

Preotul este, de asemenea, paroh la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV Şantaj sexual în grădina lui ÎPS Teodosie. Consilierul lui a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată FOTO VIDEO

Scandal sexual în Biserică. Situaţia preoţilor şantajaţi, analizată de un psiholog criminalist

Soborul preoţilor cu dosare penale de la vârful Arhiepiscopiei Tomisului. Consilierul lui Teodosie care a reclamat că o enoriaşă a profitat sexual de el
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările