Constanţa: Carmen Electra nu vine weekend-ul acesta la Mamaia

Constanţa: Carmen Electra nu vine weekend-ul acesta la Mamaia

Deşi în mass-media s-a vehiculat zvonul că week-end-ul acesta va fi prezentă pe litoralul românesc, bomba sexy Carmen Electra nu şi-a confirmat prezenţa. „Mai mult decât atât, diva nu va fi cazată la hotel Rex şi nu a emis încă nicio pretenţie, așa cum s-a scris în ziare“, a declarat designerul Cătălin Botezatu, cel care a lansat vedetei invitația.

Constanţa: Amenzi de peste 430.000 de lei pentru patroni

Constanţa: Amenzi de peste 430.000 de lei pentru patroni

Inspectorii Comandamentului Litoral au efectuat în ultimele două săptămâni 247 de acţiuni de control, în urma cărora au aplicat 124 de amenzi contravenţionale în valoare de 431.000 de lei. Din totalul celor 247 de verificări, 29 cuprind sfera produselor alimentare şi 61 sfera serviciilor de alimentaţie publică, iar 14 acţiuni de control se referă la produsele nealimentare şi 43 la sfera serviciilor nealimentare.  

Constanta: Gropile de gunoi, focare de infecție

Constanta: Gropile de gunoi, focare de infecție

Doar 10% din depozitele de deşeuri din judeţul Constanţa au fost ecologizate. Constanţa nu a reuşit să se încadreze în termenul limită impus de Uniunea Europeană pentru a scăpa de gropile de gunoi care nu indeplinesc standardele necesare. Din cele 230 de depozite, primarii au reuşit să închidă în aproape trei ani doar 27 de depozite.

Constanţa: A doua ediţie a World Music Mamaia, la Cazino

Constanţa: A doua ediţie a World Music Mamaia, la Cazino

Trei formaţii vor urca pe scenă în zilele de 24, 25 şi 26 iulie. Intrarea este liberă, iar cheltuielile sunt asigurate de Primăria Constanţa, care va plăti din bugetul local aproape 700.000 de lei. Atmosfera va fi una explozivă, susţin organizatorii Festivalului World Music Mamaia, aflat la a doua ediţie şi care se va desfăşura tot în piaţeta de la Cazino-ul din staţiune.

Recentul eveniment sângeros de la Thousand Oaks, Ventura County, California a readus în atenţia comunităţii mondiale problema dureroasă cu care se confruntă ştiinţa medicală (în special în ultimele două decenii, imediat după Războiul din Golf, continuată cu oroarea nesfârşită din Afganistan, dar începută mai demult, odată cu războiul din Vietnam): sindromul de stres post-traumatic (PTSD).

acum 4 zile · comentarii (23)

Aceasta mi se pare a fi vestea bună. Ultimele evenimente spre această concluzie ne îndreaptă. Magistraţii, majoritatea lor, şi-au luat în serios menirea şi nu mai pot fi opriţi din drum. Nu i-a oprit nici mafia siciliană pe magistraţii italieni, inclusiv cu asasinate şi teroare. Cu atât mai puţin în România secolului XXI, membru UE şi NATO. Încercările de a-i pune botniţă, gen episodul Kovesi sau decizii discutabile ale CCR, au efectul contrar.

acum 4 zile · comentarii (26)

Cercetarea de arhivă, coroborată cu unele informaţii din memorialistica publicată recent sau cu documente din arhive de familie, au condus la reconstituirea, în măsura dovezilor identificate până acum, a istoriei parcelării, proprietarilor sau chiriaşilor, a creatorilor proiectelor de arhitectură şi antreprizelor de construcţie.

acum 4 zile · comentarii (3)

Autostrada Unirii nu reprezintă un proiect grandios ci o necesitate pentru o treime din România ce se scaldă la limita sărăciei tocmai datorită faptului că politicienii români au făcut tot ce este posibil ca această regiune să nu fie legată la infrastructura Europeană. Toate guvernele de până acum au comis un act de trădare naţională pentru că nu au reuşit să pună un metru pătrat de autostradă.

acum 3 zile · comentarii (20)

Aproape că nu trece o zi fără ca Dragnea, implicit şi PSD, să nu primească lovituri mortale din afara sau din interiorul partidului. Scandalul legat de valiza „găsită“ de Rise Project este în plină desfăşurare, judeţele Dâmboviţa şi Ialomiţa şi-au declarat independenţa de Dragnea. La care se adaugă alte scandaluri de ultimă oră, demisia lui Victor Negrescu şi atacurile Gabrielei Firea.

acum 2 zile · comentarii (19)

Sunt mai puţin de trei săptămâni până la data de 1 decembrie. Istoricii, metamorfozaţi în comemoratori, vor avea parte de vreo 20 de zile de foc fiindcă mai abitir decât până acum vor trebui să onoreze invitaţii la simpozioane şi colocvii aniversative prin care tot felul de autorităţi vor să bifeze drept făcute ultimele acţiuni trecute în planul minimal de acţiuni dedicate Centenarului.

acum 2 zile · comentarii (4)

Slabă consolare. În doar câteva zile, Guvernul condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă acumulează în mod oficial  o serie de premiere negative în istoria UE de care cu siguranţă ţara nu ar avea nevoie şi a căror acumulare într-un timp atât de scurt face ca asupra credibilităţii şi bonităţii României să apară o presiune intolerabilă şi cu efecte certe pe termen scurt şi mediu.

acum 2 zile · comentarii (27)

Revenirea în actualitate a problemelor pe care le-ar avea cu justiţia preşedintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, a polarizat din nou presa română. Nimic mai relevant în acest sens decât poziţiile diametral diferite pe care le-au adoptat în noua afacere mai vechii rivali Ion Cristoiu şi Cornel Nistorescu.

acum 21 ore · comentarii (5)

Am decis ca până la finele acestui an sa public pasaje dintr-o lucrare pe care o coordonez şi care sper să apară în februarie 2019. Fac acest lucru ca răspuns la solicitările repetate pe care sute de profesori mi le-au făcut după ce au participat la cursurile de formare pe care pe care le ţin alături de colegii mei, ca parte a activităţii pe care Fundaţia Agenţia Împreună le face la nivelul multor zeci de şcoli.

acum 19 ore · comentarii (40)

Poate deveni România o ţară mai bună? E, iar, prea tîrziu. Toate lucrurile de care ne plîngem astăzi au fost blestemate, politic, literar, artistic, spiritual şi civic, de înaintaşii noştri. Din motive pe care ne ferim să le cercetăm, nimeni n-a găsit liderul, partidul, religia sau programul în stare să facă din România o ţară mai bună decît România.

acum 18 ore · comentarii (30)

Sfârşitul săptămânii trecute a marcat una dintre cele mai negre pagini ale evoluţiei Europei şi a Occidentului în ultimii ani. Una din cele mai mari temeri ale României, ca a oricărui alt stat din Estul Europei, nou intrat în Occident după prăbuşirea Zidului Berlinului, a fost întotdeauna să nu trebuiască vreodată să aleagă între doi dintre principalii piloni ai securităţii sale: SUA şi Europa.

acum 17 ore · comentarii (96)

Cuvântarea lui Emmanuel Macron la centenarul armistiţiului punctează unul din cele mai importante motive pentru care memoria hidosului măcel care a fost Primul Război Mondial trebuie ţinută vie. Agenţiile de presă au preluat mesajul preşedintelui francez. Macron a incriminat naţionalismul, etichetându-l drept antonim al patriotismului.

acum 16 ore · comentarii (6)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 6 luni · comentarii (27)
Postari Recente