Misterele vasului Blue Sky M, la bordul căruia s-au descoperit bărbaţi înarmaţi. Nava cu 700 de pasageri a fost vândută recent de o româncă unui sirian

Misterele vasului Blue Sky M, la bordul căruia s-au descoperit bărbaţi 
înarmaţi. Nava cu 700 de pasageri a fost vândută recent de o româncă unui sirian

Blue Sky M. FOTO Marine Traffic

Vasul Blue Sky M, care a transmis un mesaj SOS după ce la bord s-au descoperit mai mulţi bărbaţi înarmaţi, a aparţinut până de curând unei firme din Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un vas cu aproximativ 700 de pasageri a transmis marţi un SOS pe când se afla în Marea Ionică, în largul coastelor insulei greceşti Corfu, după ce la bord au fost depistaţi mai mulţi bărbaţi înarmaţi.

Blue Sky M, care navighează în prezent sub steagul Republicii Moldova, a aparţinut firmei Info Market din Constanţa până în urmă cu două săptămâni. „Am luat legătura cu patronul firmei, care nu se află în ţară, şi mi-a spus că a vândut nava în urmă cu două săptămâni unui cetăţean sirian“, a spus pentru Adevărul Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanţa. Atunci s-a schimbat şi echipajul, care a fost înlocuit cu totul.

El a adăugat că fostul patron nu ştia nimic de incidentele care au apărut la bordul navei.

Nava Blue Sky M a avut mai multe nume. A fost construită în 1976, în Hamburg, Germania, iar până în anul 1985 a călătorit sub numele de Seefalke. Apoi, până în aprilie 2009 s-a numit Jorund, iar până în august 2011 a avut numele de Bushra Pride. De atunci călătoreşte sub numele de Blue Sky M. Tipul vasului este de încărcătură generală.

Vasul se îndrepta către un port din Croaţia atunci când a emis semnalul, însă dispozitivele de monitorizare ale autorităţilor arată că vasul a efectuat o întoarcere bruscă, schimbând cursul către Italia.

Vă mai recomandăm:

Corfu: un vas moldovenesc cu 700 de pasageri a transmis un semnal SOS după ce a descoperit la bord mai mulţi bărbaţi înarmaţi


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: