Jumătate dintre profesorii care predau în judeţul Constanţa refuză vaccinarea

Jumătate dintre profesorii care predau în judeţul Constanţa refuză vaccinarea

Arhivă

Jumătate dintre profesorii care predau în învăţământul preuniversitar din judeţul Constanţa nu se vor vaccina. Situaţia este asemănătoare şi în cazul personalului didactic auxiliar sau nedidactic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, la începutul acestei săptămâni s-a solicitat
managerilor şcolari situaţia privind disponibilitatea de vaccinare a personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa.

Centralizarea a vizat trei paliere: personal didactic de predare, personal didactic auxiliar, personal nedidactic.

Din datele transmise de către directorii instituţiilor şcolare, procentul de personal care şi-a exprimat acordul pentru vaccinare este urmatorul:

    ⁃    personal didactic: 3429- 48,66%;
    ⁃    personal didactic auxiliar: 413- 50,92%;
    ⁃    personal nedidactic: 724- 45,08%.

Vineri, 15 ianuarie, începe faza a doua a campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. Autorităţile au amenajat 18 centre în judeţul Constanţa, astfel încât populaţia vizată în această fază să poate ajunge uşor pentru administrarea vaccinului.

Etapa a doua de vaccinare vizează persoanele cu grad ridicat de risc (persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cei internaţi în centre sociale), lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Autorităţile au stabilit o listă a bolilor cronice pentru care se face vaccinarea anti-COVID în cea de-a doua etapă. Astfel, lista include diabetul zaharat; obezitatea; alte boli metabolice, inclusiv congenitale; afecţiuni cardiovasculare; renale; oncologice; pulmonare; neurologice – inclusiv sindromul Down – hepatice severe şi moderate; boli autoimune şi imunodepresii severe, pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA.

Citeşte şi:

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal. Acuzaţiile DNA

Ziua Culturii Naţionale. Programul evenimentelor desfăşurate în Constanţa

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările