Fabrică de ţigarete contrafăcute, descoperită de DIICOT. Funcţiona în subteran, cu aparate de bruiaj VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română

Fabrica de ţigarete contrafăcute funcţiona în subsolul unei hale situate într-un parc de dezmembrări auto. Pentru a nu fi prinşi, infractorii au luat măsuri speciale.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în fabricarea de ţigarete contrafăcute.

Poliţiştii au efectuat opt percheziţii în judeţele Hunedoara şi Suceava în urma cărora au descoperit o fabrică de ţigarete contrafăcute, care funcţiona în afara antrepozitului fiscal.

„Linia de producţie a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiţi”, transmite IPJ Constanţa.

Oamenii legii au confiscat 120.000 de ţigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunţit, 200.000 de ambalaje inscripţionate, necesare în procesul de producţie şi un autovehicul de transport.

În plus, DIICOT a descoperit că imobilul unde funcţiona fabrica (într-o comună din judeţul Hunedoara) era conectat, în mod clandestin, la reţeaua de energie electrică.

„Pentru a asigura conspirativitatea locaţiei în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de 35 camere de luat vederi, imaginile fiind expuse pe 3 monitoare, precum şi un dispozitiv tip ,,jammer” pe care îl foloseau la bruierea semnalului GSM al telefoanelor mobile şi semnalului de emisie-recepţie al dispozitivelor tip dronă din zonă, ce puteau face obiectul unei supravegheri”, spun procurorii DIICOT.

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 36 şi 44 de ani, dintre care una în lipsă, vor fi duse în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, producerea de produse accizabile, care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant şi producerea în orice mod, importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vânzare ori vânzarea unor mărfuri sau servicii purtând menţiuni false privind brevetele de invenţii, brevetele pentru soiuri de plante, mărcile, indicaţiile geografice, desenele ori modelele industriale, topografiile de produse semiconductoare, alte tipuri de proprietate intelectuală. 

Vă recomandăm şi: 

Fostul director al Administraţiei Penitenciarelor, Claudiu Cătălin Bejan, găsit mort într-un hotel din Mamaia

Pregătiri pentru lărgirea plajelor din Eforie. Când încep lucrările de înnisipare

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite