Echipajele de pe ambulanţe sunt disperate: „Rugăm pacienţii să nu ascundă adevărul, să spună dacă au febră sau tuşesc”

Echipajele de pe ambulanţe sunt disperate: „Rugăm pacienţii să nu ascundă adevărul, să spună dacă au febră sau tuşesc”

Arhivă

Medicii de pe ambulanţe sunt primii care intră în contact cu pacienţii. De aceea, este foarte important ca atunci când sunt apelaţi la 112 să primească informaţii reale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Constanţa lansează un apel către toţi pacienţii care sună la 112 pentru a le solicita ajutorul.

„Doresc sa îi rog pe cei care sună cu probleme medicale la 112, să nu ascundă adevarul, să spună dacă prezintă febră, dacă tuşesc, dacă respira greu, dacă au intrat în contact cu cineva bolnav”, spune medicul Claudia Tatarici.

Un astfel de caz s-a petrecut în urmă cu câteva ore, în noaptea de 8/9 aprilie, când un echipaj medical a fost solicitat să ofere ajutorul unui pacient din municipiul Constanţa. Motivul solicitării a fost o criză de astm.

„În timpul anamnezei, colega mea a aflat ca pacientului i se recoltase testul COVID,deoarece intrase în contact cu o persoană testată pozitiv”, spun cei de la SAJ.

În acest moment, atât medicul, cât şi ambulanţierul care au intervenit la caz au intrat în autoizolare.

Dacă medicii nu ştiu adevărul se va ajunge în situaţia ca ambulanţele să intervină târziu la cazuri deoarece „nu o sa avem suficiente echipaje. Este o situaţie grea, stresantă pentru toată lumea”, mai spune Claudia Tatarici.

Pe aceeaşi temă:

Medicii Serviciului de Ambulanţă Constanţa, mesaj către populaţie: „Ajutaţi-ne cu dezinfectanţi, măşti, mănuşi şi combinezoane”

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: