Cum au căzut în păcat Adam şi Eva. ÎPS Teodosie: „Femeile sunt mai curioase“ VIDEO

Cum au căzut în păcat Adam şi Eva. ÎPS Teodosie: „Femeile sunt mai curioase“ VIDEO

Ips Teodosie FOTO Vali Vadanoiu, Arhiepiscopia Tomisului

ÎPS Teodosie a explicat credincioşilor cum au căzut în păcat Adam şi Eva, primii oameni de pe Pământ şi au fost izgoniţi din Rai.

Ştiri pe aceeaşi temă

La slujba din 26 martie 2021, din Postul paştelui, ÎPS Teodosie le-a povestit credincioşilor propria sa versiune privind legenda izgonirii din Rai a lui Adam şi a Evei, cei care au muşcat din măr. 
 
„Cum a invidiat Satana pe strămoşii noştri şi de aceea i-au ispitit. Când a întrebat Diavolul în chip de şarpe pe Eva «Voi de ce nu mâncaţi din toţi pomii Raiului?», ea i-a răspuns: «Noi putem să mâncăm din toţi, dar din pomul cunoştinţei, binelui şi al răului ne-a spus să nu mâncăm că vom muri». În loc să reţină ceea ce a spus Dumnezeu, Satana a venit cu o îmbiere vrednică de luat în seamă: «Nu veţi muri, dar veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul». Şi aşa, înşelată, Eva a gustat şi a dat şi bărbatului său, din curiozitate, că femeile sunt mai curioase. Şi atunci au căzut amândoi“
 
Adam şi Eva au fost, după Cartea Facerii, primul bărbat şi prima femeie creaţi de către Dumnezeu. Ei trăiau în Grădina Edenului, dar şarpele i-a ispitit să mănânce fructe din pomul cunoaşterii binelui şi răului, ceea ce Dumnezeu le-a interzis. După ce au mâncat, ei s-au ruşinat de goliciunea lor şi Dumnezeu i-a izgonit din Grădina Edenului pentru a-i împiedica să mănânce din pomul vieţii şi să devină nemuritori.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările