Gabara pentru traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră, aşteptată la Constanţa. Pontoanele de sub Podul Agigea sunt încă în lucru

Gabara pentru traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră, aşteptată la Constanţa. Pontoanele de sub Podul Agigea sunt încă în lucru

Aşa va fi traversat Canalul Dunăre-Marea Neagră, pe sub Podul Agigea FOTO Adevărul

Transportul greu, pentru care traficul a fost restricţionat pe Podul Agigea, mai are de aşteptat. Gabara de 1.000 tone care trebuia trimisă de Navrom Galaţi pentru a ajuta traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră nu a sosit încă la Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la 1 octombrie, Podul Agigea a fost închis circulaţiei pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acestea sunt nevoite să facă un ocol de 100 kilometri, pentru a ajunge în sudul litoralului sau în Portul Constanţa.

În faţa nemulţumirii transportatorilor, autorităţile au găsit soluţia ambarcaţiunii care să preia autovehiculele mari şi să le treacă pe celălalt mal.

Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) Constanţa a anunţat că vor fi amenajate două pontoane, pe ambele maluri, iar gabara va putea prelua 12 TIR-uri pe cursă. Distanţa de 75 metri dintre pontoane va fi parcursă astfel pe apă în timp mult mai scurt decât pe cale rutieră.

Sosirea gabarei era programată pentru luni, 7 octombrie, dar ACN Constanţa a declarat că ambarcaţiunea nu a venit de la Galaţi. „O aşteptăm, vă vom anunţa la timpul potrivit“, a declarat Mihaela Coroiu, purtătorul de cuvânt ACN.

Navrom Galaţi arată că este pregătit oricând să trimită gabara, la semnalul ACN Constanţa, care trebuie să pregătească pontoanele. „Probabil săptămâna aceasta va pleca de la noi gabara cu capacitate de 1.000 tone. Avem un coleg la Constanţa care pregăteşte acest transport, împreună cu cei de la ACN“, a precizat Iordache Panaite, directorul exploatare Navrom Galaţi.

Până atunci, nu doar traficul greu are de suportat piedicile restricţiilor. Transportul în comun, pentru care autorităţile judeţene promiseseră rezolvare începând de luni, se desfăşoară ca până acum. Navetiştii, elevii şi salariaţi, traversează pe jos Podul Agigea.   

Vă mai recomandăm

Toamna aduce modificări în Mersul trenurilor. CFR preia traficul rutier suspendat de pe Podul de la Agigea

Circulaţia pe podul Agigea va fi închisă de marţi din cauza unor lucrări de reabilitare. Care sunt rutele ocolitoare

INFOGRAFIE Podul de la Agigea se închide. Un drum de 10 minute va fi parcurs într-o oră şi jumătate

VIDEO Cel mai mare pod de tip hobanat din România. Noul pod rutier de la Agigea va face legătura între A2 şi A4 cu Portul Constanţa

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările