Cătălin Ţoropoc, câştigătorul Festivalului „Ionel Perlea“

Cătălin Ţoropoc, câştigătorul Festivalului „Ionel Perlea“

Cătălin Ţoropoc este primul constănţean care obţine acest trofeu

Baritonul Cătălin Ţoropoc este marele câştigător al Concursului – Festival „Ionel Perlea“ de interpretare a liedului, organizat de Centrul Cultural Unesco în luna mai, la Slobozia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a festivalului când marele trofeu revine unui constănţean. Premiul cântăreşte cu atât mai mult cu cât este şi primul din cariera lui Cătălin. „Am studiat zilnic în ultimele trei luni, câteva ore, şi mă aşteptam să câştig ceva, dar nu marele premiu“, se mândreşte baritonul Cătălin Ţoropoc la prima participare într-un concurs de o asemena anvergură.
El a obţinut marele trofeu la începutul lunii mai. Concursul Ionel Perlea de interpretare a liedului de la Slobozia este unul dintre cele mai prestigioase manifestări de acest gen din România.

Sute de ore de studiu

Lumea lui înseamnă muzica lui Ceaikovski, a lui Ravel, Rahmaninov, Verdi, Ionel Perlea. Are în spate sute de ore de studiu, răbdare şi determinarea de a deveni printre cei mai buni, însă recunoaşte că fără ajutorul sopranei Elena Rotari nu ar fi reuşit. „Elena Rotari este profesorul meu de tehnică vocală. M-am pregătit şi alături de Florenţa Marinescu, profesoară la Universitatea Ovidius, care m-a îndrumat din punct de vedere al măiestriei vocale, al frazării, interpretării şi stilului“, recunoaşte baritonul.

 A vrut să se facă preot

Cătălin Orlando colaborează cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, unde este solist colaborator din anul 2005, dar are şi o asociaţie muzicală, Muzica magna, care şi-a făcut debutul pe scena constănţeană anul trecut.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară de astăzi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările