Cât costă curăţenia de Sărbători: Firmele de profil lucrează cu programări

Cât costă curăţenia de Sărbători: Firmele de profil lucrează cu programări

Firmele de curăţenie lucrează non-stop în această perioadă

Constănţenii cu dare de mână şi-au făcut programări din timp la firmele de curăţenie. Tarifele firmelor de profil pornesc de la 187 de lei, pentru o garsonieră, şi ajung la 1.100 de lei – pentru o vilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Gagu (53 de ani) apelează în fiecare an la serviciile unei firme specializate şi este întotdeauna mulţumită. „Anul acesta, chiar a fost nevoie să apelez mai mult ca oricând la o firmă de curăţenie, pentru că s-a născut nepoţelul meu acum câteva zile, iar casa trebuia să fie igienizată“, spune constănţeanca.

Perioadă aglomerată


Societăţile de profil lucrează la foc continuu în această perioadă. Angajaţii sunt deja pe teren pentru a pregăti casele pentru Sărbători. „Nu putem onora toate cererile niciodată. Avem deja agenda plină“, spune Roxana Vlad, managerul firmei Vlamir Management.
Criza financiară nu a afectat acest segment. „A rămas segmentul oamenilor cu venit bunicel, mediu, care îşi permit servicii de curăţenie sau o manajeră“, adaugă Roxana Vlad.

Tariful pentru o garsonieră de maximum 40 de metri pătraţi este de 187,5 lei, iar pentru un apartament cu două camere – 248 de lei. Dacă locuiţi într-un apartament cu 3 camere va trebui să achitaţi 310 de lei, iar pentru 4 camere – 372 de lei. Pentru vile şi case, tariful perceput este de 2,4 – 4 lei pe metrul pătrat. Preţurile sunt orientative, fiind stabilite cu exactitate în funcţie de suprafaţă, timpul alocat, soluţiile utilizate, aparatură, complexitatea serviciului.


Sărbătorile aduc profit

Firma Blaur Clean încă mai preia solicitări pentru curăţenia de Sărbători. „Lucrăm în fiecare zi, doar de Crăciun şi Revelion avem liber, pentru că în perioada aceasta avem multe comenzi“, spune Adrian Blasiu, administratorul firmei. Preţurile pornesc de la 248 de lei, pentru o garsonieră, şi ajung până la aproximativ 1.100 de lei, pentru case cu suprafaţa de peste 200 de metri pătraţi.

Angajaţii firmei Roclean 2004 SRL din Constanţa nu mai iau comenzi pentru apartamente până după Crăciun. În schimb, încă se mai pot face solicitări pentru case. Dacă locuinţa are aproximativ 150 de metri pătraţi trebuie să scoateţi din buzunar între 500 şi 700 de lei. Echipa de curăţenie stabileşte la faţa locului preţul final. Sunt curăţate geamurile, gresia, faianţa, uşile, tâmplăria, oglinzile, caloriferele. De asemenea, covoarele sunt aspirate, iar aparatura electrocasnică este curăţată. Dacă există spaţiu, este mutată şi mobila pentru igienizare.

În cazul în care nu vreţi curăţenie generală, puteţi solicita doar spălarea covoarelor, pentru că sunt şi firme care au astfel de oferte. Preţul este de aproximativ 5 - 6 lei pe metrul pătrat.   


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările