Bărbaţii din Mangalia acuzaţi de proxenetism, plasaţi sub control judiciar

Bărbaţii din Mangalia acuzaţi de proxenetism, plasaţi sub control judiciar

FOTO: Arhiva Adevărul

Dosarul este instrumentat de procurorii DIICOT Suceava. În urma unor percheziţii efectuate în Mangalia, 9 persoane au fost duse la audieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Percheziţiile au avut loc în dimineaţa zilei de miercuri, 10 iunie, la 9 adrese din municipiul Mangalia, judeţul Constanţa. Procurorii DIICOT Suceava vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În urma descinderilor, 9 persoane au fost duse la audieri, 5 dintre acestea fiind prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava a decis ca Florian Mihail Nicuţ, Vasile Soare, Ionuţ Claudiu Stîngă, Iulian Leonard Stan şi Ertin Ramazan să fie plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„Suspecţii au constituit în cursul anului 2017 un grup infracţional organizat şi, în perioada august 2017 - martie 2018, au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori, membrii grupului obţinând foloase patrimoniale importante în urma determinării şi/sau înlesnirii practicării prostituţiei, precum şi în urma exploatării sexuale a mai multor tinere, unele dintre acestea fiind minore”, spun anchetatorii.

Concret, membrii grupului racolau persoane tinere de sex feminin din zona rurală a judeţului Constanţa, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situaţie materială precară şi care erau transportate pe raza altor localităţi din ţară (Suceava, Botoşani, Brăila, Buzău, Bistriţa, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu, etc.) unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unităţi hoteliere, unde întreţineau raporturi şi acte sexuale contra cost cu diverşi „clienţi”, banii astfel obţinuţi revenind membrilor grupului.

Pe aceeaşi temă:

Percheziţii la o grupare de proxeneţi din Mangalia. Racolau fete sărace şi le puneau să se prostitueze

Cum au ajuns comisarii Gărzii de Mediu agenţi de pază. Captura uriaşă de apă oxigenată pe care sunt forţaţi s-o apere. „Este degradant şi batjocuritor!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările