A murit Corneliu Vadim Tudor. Lia Olguţa Vasilescu: „Ce blestem o fi pe poporul acesta de toţi oamenii de cultură valoroşi se sting în sărăcie?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Vadim Tudor a murit. Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, spune că îi pare rău de moartea fulgerătoare a utimului mare naţionalist român, Corneliu Vadim Tudor.

„Ce blestem o fi pe poporul acesta de toţi oamenii de cultură valoroşi se sting în sărăcie?“, se întreabă Lia Olguţa Vasilescu pe pagina de Facebook. Ea a fost în 1991 membru fondator al Partidului România Marea şi apoi preşedinte a organizaţiei de tineret, purtător de cuvânt şi uterior preşedinte al Organizaţiei de Tineret România Mare.

Corneliu Vadim Tudor a murit. Liderul PRM a fost transportat de urgenţă, luni, la spital, din cauza unor grave afecţiuni cardiace. Politicianul s-a stins din viaţă la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei.

Politicianul Corneliu Vadim Tudor s-a născut la 28 noiembrie 1949, la Bucureşti. A absolvit Liceul „Sf. Sava” din Bucureşti (1967) şi Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1971), secţia Sociologie, obţinând licenţa cu o teză despre ”Sociologia Religiei”. A fost doctor în istorie al Facultăţii din Craiova (2003).

A murit Corneliu Vadim Tudor. A avut „Tribunul“ o premoniţie? Ultimul său poem publicat: „Hai, Moarte, să bem o cafea!“

Poet şi publicist, a debutat la Radio, în mai 1965, cu o poezie citită în cadrul Cenaclului „George Călinescu”. Autor al unor volume de poezie şi proză, printre care: „Poezii” (1977), „Epistole vieneze” (1979), „Poeme de dragoste, ură şi speranţă” (1981), „Idealuri” (1983), „Saturnalii” (1983), „Istorie şi civilizaţie” (1983), „Mândria de a fi români” (1985), „Miracole” (antologie în colecţia „Cele mai frumoase poezii”, 1986), „Jurnal de vacanţă” (1996), „Poems”, lucrare tradusă în şapte limbi, tipărită la Torino, Italia (1998). În 2010 şi-a lansat volumele ”Europa Creştină” şi ”Artificii”. La aceste opere literare se adaugă numeroase poezii, eseuri, scenarii de film, piese de teatru, reportaje şi cronici literare.

Şi-a început activitatea profesională în redacţiile publicaţiilor România liberă şi Magazin (1972-1975), apoi la Agenţia Naţională de Presă AGERPRES (decembrie 1975-decembrie 1989). După decembrie 1989 a înfiinţat publicaţiile România Mare, Politica şi Tricolorul, precum şi Editura Fundaţiei ”România Mare”. În prezent este redactor-şef al săptămânalului România Mare.

Corneliu Vadim Tudor a murit. A intrat în politică în '91

Corneliu Vadim Tudor şi-a început cariera politică odată cu crearea Partidului România Mare (PRM) — 20 iunie 1991—fiind membru fondator al acestei formaţiuni politice, al cărei preşedinte a fost reales la 20 iulie 2013, în cadrul unui Congres desfăşurat în Capitală.

Pe aceeaşi temă:

A murit Corneliu Vadim Tudor. A avut „Tribunul“ o premoniţie? Ultimul său poem publicat: „Hai, Moarte, să bem o cafea!“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Declaraţii controversate ale politicianului: „Haimanaua de la Caţavencu poate să zică bogdaproste că nu i-am tras şi două palme în direct“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Ultima calomnie a politicianului, legată de Halep. Ce a sugerat „Tribunul” despre numărul 2 WTA chiar în ziua morţii sale

Corneliu Vadim Tudor a murit. Ancuţa Cârcu, bistriţeanca ce l-a învins în instanţă: „Donez familiei cei 1.000 de lei datoraţi în urma procesului câştigat“

A murit Corneliu Vadim Tudor. Tribunul, deplâns de apropiaţi. Cristina Raluca Dincu: „Am intrat în PRM pentru el. A fost un om cu un suflet enorm“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Liderul PRM Constanţa: „Foştii colegi i-au întors spatele în ultimele luni. Era cinstit, nu s-a bucurat la averea statului, ca toţi ceilalţi“

A murit Corneliu Vadim Tudor. La sediul PRM Constanţa se primesc condoleanţe

Familia lui Vadim Tudor. Cine e soţia şi ce spuneau cele două fete despre tatăl lor

Corneliu Vadim Tudor a murit. Reacţii politice după mortea „Tribunului“. Victor Ponta, mesaj pe Facebook

A murit Corneliu Vadim Tudor. „Pentru mine, el a rămas profesorul meu politic. Dumnezeu să te aibă în pază şi să-ţi ierte greşelile lumesti, Tribunule!”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite