A murit cântăreaţa de muzică populară Elena Ionescu Cojocaru

A murit cântăreaţa de muzică populară Elena Ionescu Cojocaru

Elena Ionescu Cojocaru FOTO Radio Constanţa

Cântăreaţa de muzică populară Elena Ionescu Cojocaru a murit duminică, 9 decembrie, la vârsta de 68 de ani, din cauza unor complicaţii cardiace.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiică a satului Moşneni din judeţul Constanţa, Elena Ionescu Cojocaru a înfiinţat şi coordonat grupurile de elevi „Altiţe dobrogene” şi „Fiii Dobrogei”. S-a ocupat de şlefuirea talentelor aflate la început de drum şi mulţi dintre cântăreţii mai tineri îi datorează educaţia muzicală şi startul în cariera interpretativă. Ea însăşi formată la şcoli serioase căci artista absolvise Facultatea de Muzică din Braşov şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, scrie Radio Constanţa.
 
Elena Ionescu Cojocaru s-a născut la 3 iulie 1950. A absolvit Facultatea de Muzică din Braşov, Secţia Pedagogie (1972) şi Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Secţia Pedagogie (1976). A predat muzică elevilor Şcolilor 2, 4 şi 12 din Constanţa şi a colaborat ca profesor La Şcoala Populară de Arte din Constanţa, Clasa de canto popular.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările