Şeful DNA Constanţa, audiat la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Are calitatea de suspect

Şeful DNA Constanţa, audiat la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Are calitatea de suspect

Procurorul Andrei Bodean

Procurorul care a instrumentat dosarele lui Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre este chemat luni, 10 iunie, la audieri la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa, este citat luni să se prezinte la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru a fi audiat în calitate de suspect.

Secţia la conducerea căreia se află Adina Florea, pretendentă la şefia DNA, a deschis un dosar penal la cererea fostului avocat constănţean Sorin Calaigii, condamnat definitiv în 2016 la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean.

Calaigii îl acuză pe anchetator că ar fi falsificat probe în cauza în care a fost trimis în judecată şi condamnat.

În anul 2017 Andrei Bodean a formulat o cerere de apărare a reputaţiei profesionale privind unele afirmaţii dintr-un articol de presă, în care era acuzat că şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu rea credinţă privind urmărirea penală a lui Sorin Calaigii. CSM a admis cererea lui Andrei Bodean.

Inspecţia Judiciară a considerat afirmaţiile „de o gravitate extremă”, ”prezentate trunchiat, într-o manieră tendenţioasă” şi nesusţinute cu probe. CSM a considerat că reputaţia profesională a procurorului a fost afectată. ÎCCJ a stabilit definitiv că procurorului i-a fost afectată reputaţia.
 
Andrei Bodean a fost delegat la şefia DNA Constanţa în 1 octombrie 2018, iar la 1 aprilie 2019 a fost reconfirmat în funcţie. Procurorul a semnat scrisorile magistraţilor împotriva modificărilor legilor justiţiei, a participat la proteste şi a candidat la şefia DNA împotriva Adinei Florea.
 
Bodean a instrumentat dosare importante în Constanţa, printre care şi cel în care a fost condamnat definitiv Nicuşor Constantinescu sau cel în care Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani şi jumătate în primă instanţă (terenurile subevaluate din Mamaia).
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările