Un clujean, membru, pentru a doua oară, din „juriul“ celui mai important târg de invenţii agricole din lume

Un
clujean, membru, pentru a doua oară, din „juriul“ celui mai important târg de invenţii
agricole din lume

Ovidiu Ranta FOTO: pagina de Facebook a lui Ovidiu Ranta

Ovidiu Ranta, profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a făcut parte din Comisia pentru Inovaţii din cadrul celei mai importante expoziţii de echipamente agricole din lume, Hanovra - AGRITECHNICA 2013, care a avut loc între 12 şi 16 noiembrie, în Germania. Este a doua oară când universitarul clujean face parte din respectiva comisie.

Ştiri pe aceeaşi temă

După rectorul UBB, care a fost desemnat unui dintre cei mai buni 14 dascăli din lume de o universitate din SUA, un alt profesor clujean iese în evidenţă ca membru al unei comisii care a stabilit cele mai bune invenţii din acest an din domeniul echipamentelor agricole. Este vorba de inginerul Ovidiu Ranta, profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Acesta s-a numărat printre cei 37 de experţi ai Comisiei pentru Inovaţii din cadrul celui mai important târg din lume din domeniul echipamentelor agricole, AGRITECHNICA. Comisia pentru Inovaţii stabileşte care sunt cele mai reuşite invenţii ale anului în agricultură.

„Comisia pentru Inovaţii a fost compusă din 37 de experţi neutri, selectaţi de către DLG (n.r. Societatea Germană pentru Agricultură ) din rândul personalităţilor cu largă recunoaştere la nivel european, provenind din mediul academic, cel al producătorilor de maşini şi echipamente agricole, precum şi din rândul utilizatorilor“, spune purtătorul de cuvânt al USAMV Cluj-Napoca, Doru Sabău.

Nemţii l-au chemat

Ovidiu Ranta predă de 14 ani la USAMV, este şef lucrări la Catedra de Mecanizare a Facultăţii de Agricultură din cadrul universităţii clujene amintite şi are numeroase stagii de cercetare şi specializare în Germania şi Finlanda.

„Totul a început în urmă cu 13 ani cu o bursă Erasmus, de studii post-universitare, la Institutul de Mecanizare din cadrul Universităţii Hohenheim din Stuttgart“, afirmă profesorul.

Spune că experienţa sa din domeniu a fost cea care i-a determinat pe coordonatorii târgului german să-l cheme să facă parte din Comisia pentru Invenţii. „Ei m-au chemat. Este a doua oară când fac parte din această Comisie pentru Invenţii. Am fost membru şi la ediţia din 2011, când am fost singurul străin din afara Germaniei“, afirmă universitarul Ovidiu Ranta.

Despre cel mai important târg agricol din lume

Târgul are loc, o dată la doi ani, la Hanovra, în Germania. Anul acesta s-a desfăşurat între 12 şi 16 noiembrie, a fost organizată de DLG - Societatea Germană pentru Agricultură (Deutsche LANDWIRTSCHAFTS-Gesellschaft /DLG), o organizaţie de renume din sectorul agro-alimentar.

Expoziţia în cifre. AGRITECHNICA 2013 a găzduit 2.900 de firme expozante din întreaga lume şi a avut circa 450.000 de vizitatori. Expoziţia este considerată drept o platformă unică de contacte între producători, dealeri şi experţi în domeniu, pe o suprafaţă de 40 de hectare.
Târgul este şi un forum al inovaţiilor şi, ca la fiecare ediţie, Comisia pentru Inovaţii a desemnat, pe baza unor criterii stricte, inovaţiile cele mai reprezentative pentru dezvoltarea sectorului agricol, care au fost distinse cu medalii de aur şi de argint.

Mai puteţi citi:

Singurul profesor român nominalizat printre cei mai buni dascăli ai lumii: „Memoria computerului nu ne scuteşte de învăţare”

Un rector clujean, în „Hall of Fame“-ul celor mai buni profesori din lume, desemnaţi de o universitate americană din Top Shanghai 500

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: