Primul caz de COVID-19 diagnosticat în judeţul Cluj. Cine este pacientul infectat cu coronavirus

Primul caz de COVID-19 diagnosticat în judeţul Cluj. Cine este pacientul infectat cu coronavirus

FOTO Inquam Photos

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a demarat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu cine a intrat în contact persoana infectată.

Este vorba de o femeie de 33 de ani din judeţul Cluj, care lucrează în provincia autonomă Trentino, în Italia. Ea a revenit în ţară acum două zile, marţi, 10 martie, iar în ziua următoare s-a adresat medicilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj. Femeia a fost internată în aceeaşi zi şi i-au fost făcute analizele, iar rezultatele au indicat o infecţie cu coronavirus.

Imediat după confirmarea cazului, Direcţia de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabilii persoanele cu care clujeanca a avut contact de la întoarcerea în ţară.

O altă persoană din Cluj, o femeie de 45 de ani, se află în acest moment în Arad, în carantină. Ea este asimptomatică şi a fost transferată deja la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările