Primul arest la domiciliu din judeţul Cluj: mama fondatorului Trilulilu, cercetată pentru spălare de bani

Primul arest la domiciliu din judeţul Cluj: mama fondatorului Trilulilu, cercetată pentru spălare de bani

Mama fondatorului Triluliliu, Carmen Zina Lador, a fost dusă, în vara lui 2013, cu cătuşe la Curtea de Apel  FOTO: Remus Florescu

Curtea de Apel Cluj a dispus joi, 13 februarie, măsura preventivă de arest la domiciliu, în cazul contabilei Carmen Zina Lador, domiciliată în municipiul Gherla, cercetată în mai multe dosare de evaziune fiscal, totodată mama lui Sergiu Biriş - fondatorul Trilulilu.ro. Acuzaţiile care  se aduc sunt evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul provocat statului fiind estimat de procurori la aproape un milion de euro (3,7 milioane de lei).

Ştiri pe aceeaşi temă

Zina Lador este arestată la domiciliu după ce a fost cercetată în mai multe dosare, de asociere pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Pentru a obţine o alternativă la arestul preventiv în Penitenciarul Gherla, în care s-a aflat din vara trecută, inculpata a susţinut nevoia de a fi lângă copilul său minor. Aceasta ar fi primul arestat la domiciliu din judeţul Cluj, relatează oradecluj.ro.
Instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu, iar Zina Lador a părăsit penitenciarul imediat după pronunţarea sentinţei şi s-a dus la domiciliul său din aceeaşi localitate.

Carmen Zina Lador a fost arestată preventiv, pe 26 iunie 2013, în urma unei hotărâri a Tribunalulul Cluj. Ea este acuzată alături de alţi adminstratori de firme că a făcut operaţiuni financiare fictive. Prejudiciul suferit de statul român în urma acestor operaţiuni este de aproape un milion de euro (3,7 milioane de lei). Curtea de Apel Cluj a respins, îi iulie 2013, recursul înaintat de avocaţii apărării, care au invocat că procuroii nu au dovezi clare cu privire la infracţiunile săvârşite de Carmen Zina Lador, ci doar presupuneri.

“Eu am firmă de contabilitate, nu sunt administrator la nicio firmă. Sunt presoană fizică autorizată, nu-s nici asociat la firme. Eu am ajutat mai multe persoane să-şi facă firme. Nu am făcut niciun rău, nu am adus niciun prejudiciu. Am un fiu şi prezenţa mea în puşcărie l-ar putea afecta emoţional”, a afirmat, cu lacrimi în ochi, Carmen Zina Lador, în faţa instanţei, în iulie 2013.

Procurorul de caz a susţinut că există dovezi clare pentru arestarea preventivă a mamei fondatorului Trilulilu, iar unul dintre argumente este prejudiciul mare adus statului, de peste 37 de miliarde de lei vechi.

Mai puteţi citi:

Mama fondatorului Trilulilu va fi judecată în stare de arest pentru evaziune fiscală de circa 1 milion de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările