Dispariţia misterioasă a unei românce în Italia: presupus ucisă, ea „a înviat” la scurt timp. Ce s-a întâmplat, de fapt

Dispariţia misterioasă a unei românce în Italia: presupus ucisă, ea „a înviat” la scurt timp. Ce s-a întâmplat, de fapt

Ruxandra Vesco a dispărut în 2015, iar de atunci poliţiştii italieni nu au reuşit să dea de urma ei

O tânără româncă din Italia a dispărut fără urmă în 2015, iar poliţiştii au găsit de curând un sac cu rămăşiţe umane, despre care se spune că ar fi ale Ruxandrei Vesco.

Ştiri pe aceeaşi temă

Misterul dispariţiei Ruxandrei Vesco se adânceşte şi mai mult, după ce un bărbat s-a prezentat zilele trecute la sediul Poliţiei italiene din Palermo şi a declarat că ar fi ucis-o în urmă cu 5 ani. 

Damiano Torrente, un pescar în vârstă de 46 de ani, susţinea că el este ucigaşul româncei şi ca să fie şi mai convingător, i-a îndrumat pe anchetatori spre o prăpastie depe Monte Pellegrino, lângă Palermo, unde se aflau rămăşiţele femeii. „Mă mustră conştiinţa, în octombrie 2015 am ucis o femeie”, ar fi declarat el, la îndemnul preotului căruia i s-a confesat.
 
Cazul părea rezolvat, iar poliţiştii se felicitau pentru această reuşită, însă 24 de ore mai târziu, lucrurile s-au complicat şi mai tare.
 
Potrivit Corriere della Sera, Damiano Torrente s-a răzgândit brusc şi pune declaraţiile sale anterioare pe seama faptului că s-ar fi aflat influenţa drogurilor.  

De altfel, la ultimul interogatoriu, joi, 6 august, în prezenţa procurorilor Ennio Petrigni şi Felice De Benedittis, Torrente şi-a retras toate afirmaţiile anterioare. Iar cotidianul La Stampa notează că nu este pentru prima dată când italianul se prezintă la Poliţie pentru a mărturisi o crimă pe care, în realitate, nu a comis-o.
 
Avocatul Alessandro Musso, cel care îl apără pe Torrente, a susţinut o pledoarie pentru clientul său: „El a mai spus că în 2019 a mărturisit c-ar fi ucis o femeie şi pe părinţii acesteia. Poliţia a cercetat cazul şi nu a găsit trupul presupusei victime. Au fost găsiţi în schimb părinţii ei, care trăiau fără nicio problemă şi care le-au spus poliţiştilor că şi fiica lor trăieşte, aşa că povestea a fost închisă în timpul investigaţiilor preliminare”. 
 

O dispariţie misterioasă

Născută în România, la Bucureşti, Ruxandra Vesco a fost înfiată când avea doar 9 ani de o familie italiană. A primit şi cetăţenia acestei ţări şi trăia la Alcamo, o mică localitate din provincia Trapani. Românca a dispărut în 2015, pe când avea 33 de ani, în împrejurări încă neclare. De atunci, poliţiştii nu au reuşit să găsească suficiente indicii pentru a rezolva cazul, dar apariţia şi declaraţiile lui Torrente ar fi explicat multe.
 
Se pare că Ruxandra începea să se confrunte cu probleme serioase atunci când a dispărut fără urmă. Rotallianul scrie că românca ar fi înşelat cu sume importante de bani mai multe persoane.
 
Conform sursei citate, pe Facebook a fost creată şi o pagină, „Truffatrice ad Alcamo”, unde se menţionează că Ruxandra Vesco, cunoscută şi sub numele de Alexandra, ar fi înşelat cu sume importante de bani mai multe persoane. Pe această pagină se află mai multe imagini cu Ruxandra Vesco şi o imagine a cărţii sale de identitate. O persoană susţine că a suferit o înşelătorie de 20.000 de euro din partea acesteia.
 

Citeşte şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: