Desfăşurare neaşteptată de forţe pe şantierul unei autostrăzi. Zeci de utilaje pe cel mai dificil tronson VIDEO

Desfăşurare neaşteptată de forţe pe şantierul unei autostrăzi. Zeci de utilaje pe cel mai dificil tronson VIDEO

Lucrările pe tronsonul Zimbor - Poarta Sălajului ar urma să fie finalizate în 2023. Captură video

Zeci de utilaje de toate felurile, foreze, excavatoare şi bascule lucrează intens pe un tronson important de autostradă din România, deşi lucrările au început de puţin timp. E vorba de un segment dificil de drum, iar lucrările sunt îngreunate de alunecările frecvente de teren

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările pe segmentul Zimbor - Poarta Sălajului, de pe Autostrada Transilvania (A3), au început abia la mijlocul anului trecut, iar pe durata iernii au fost practic îngheţate. 

Odată ce vremea bună a permis, lucrările au fost reluate cu intensitate. Acestea sunt executate de către grupul UMB, care a câştigat contractele pentru construcţia tronsoanelor cuprinse între Nădăşelu - Zimbor, respectiv Zimbor - Poarta Sălajului.

Filmările realizate de Asociaţia Pro Infrastructura prezintă într-un videoclip stadiul lucrărilor din zonă. Contractul dintre CNAIR şi UMB a fost semnat pe 1 iulie 2020, iar cei 12,24 kilometri dintre Zimbor şi Poarta Sălajului ar trebui finalizaţi la mijlocul anului viitor. Lucrările au fost estimate la 680 de milioane de lei, iar specialiştii spun că este vorba de un tronson dificil. Lucrările sunt mult îngreunate de faptul că în zonă au apărut mai multe alunecări de teren pe traseu, la fel cum s-a întâmplat şi pe celălalt tronson la care lucrează UMB, Nădăşelu - Zimbor. 

Cele două tronsoane, parte a sectorul Nădăşelu - Mihăieşti - Zimbor - Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania va cuprinde 18 viaducte, opt poduri, şapte pasaje, 35 de podeţe, un nod rutier şi două parcări de scurtă durată, în oglindă.

9,6 milioane de euro pe kilometru 

 
Contractul pentru cei 30 de km din autostrada Transilvania de la Nădăşelu la Zimbor a fost semnat cu asocierea condusă de UMB pe 22 septembrie, după ce în luna iulie tot cu UMB a fost contractat şi lotul de 12,2 km de la Zimbor la Poarta Sălajului. Astfel, constructorul român a ajuns să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de km din Autostrada Transilvania.
 
A3 Nădăşelu - Zimbor:
 
Sector: SECTIUNEA 3A SI SECTIUNEA 3B, SUBSECTIUNEA 3A2: NADASELU - MIHAIESTI SI 3B1: MIHAESTI ZIMBOR
Lungime: 30.06 km
Antreprenor: Asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Electromontaj
Valoare: 1.39 mld lei (fără TVA) / 9.6 mil euro per km
Contract semnat: 22 septembrie 2020
Durată: 12luni proiectare + 24 luni execuţie
Data finalizării: Q4 2023
 
A3 Zimbor - Poarta Sălajului:
 
Sector: SUBSECTIUNEA 3B2: ZIMBOR - POARTA SALAJULUI
Lungime: 12,24 km
Antreprenor: Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade
Valoare: 680,40 mil lei (fără TVA) / 11,5 mil euro per km
Contract semnat: 1 iulie 2020
Durată: 12 luni proiectare + 24 luni execuţie
Data finalizării: Q4 2023
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările