Cum ne pregătim centrala termică şi caloriferele pentru iarnă - ponturi de la specialişti

Cum
ne pregătim centrala termică şi caloriferele pentru iarnă - ponturi de la
specialişti

Calorifer FOTO: arhiva Adevărul

Vremea s-a răcit, iar specialiştii în instalaţii termice ne sfătuiesc cum să pregătim instalaţia termică pentru sezonul rece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi lumea îşi aduce aminte de pregătirea centralei termice pentru iarnă doar când se răceşte afară sau când îi expiră verificarea şi trebuie să cheme un specialist, e bine de reţinut că pregătirea acesteia pentru iarnă ar trebui făcută în august-septembrie.

”Să-şi facă o pornire de încălzire în septembrie, când e cald afară, nu în octombrie-noiembrie”, spune inginerul Antoniu Brătian din Cluj. Acesta este prima regulă. Se verifică centrala termică să nu fie pierderi de gaz, se verifică presiunea. ”Filtrele se curăţă, dar asta o face un instalator”, adaugă acesta.

Atenţia se îndreaptă apoi spre calorifere. Inginerul clujean spune că doar la montarea centralei se spală caloriferele: ”Dacă nu sunt pierderi de apă din instalaţie, nu trebuie spălate. Caloriferul trebuie aerisit doar dacă nu se încălzeşte uniform”.

Însă, cel mai important lucru este să nu uitaţi ceea ce majoritatea uită: să vă schimbaţi bateriile din termostat. Şi dacă este ceva ce consideraţi că nu este în regulă chemaţi un specialist.

Cum se aeriseşte un calorifer: 

Mai puteţi citi:

Cât plătesc clujenii la căldură în această iarnă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările