Se fac recrutări pentru primul combinat social din ţară, de la Câmpia Turzii. Ministrul Muncii este aşteptat mâine, la Cluj

Se fac recrutări pentru primul
combinat social din ţară, de la Câmpia Turzii. Ministrul Muncii este aşteptat
mâine, la Cluj

Şomeri la Câmpia Turzii, la o întâlnire cu autorităţile FOTO: Adevărul

Primul combinat social din ţară, cel de la Câmpia Turzii, începe selecţia viitorilor angajaţii, anunţă Daniel Don, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj. Mâine va avea loc o conferinţă de presă pe această temă la care este aşteptat şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Primele 100 de persone selectate vor beneficia de un stagiu de practică timp de o lună. De asemenea, scopul evenimentului este de a selecta primii 180 de angajaţi a întreprinderii sociale - proiect unic în România, care oferă o soluţie durabilă problemei critice a ocupării foţei de muncă disponibilizate în urma închiderii combinatului de a Câmpia Turzii“, explică Daniel Don, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj.

La conferinţa de mâine, 3 octombrie, este aşteptat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Despre combinatul social

Muncitorii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii îşi fac propriul combinat social, primul de acest gen din ţară, cu bani de la Uniunea Europeană. Ideea este a directorului Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Concret: 250 de foşti muncitori de la Mechel Câmpia Turzii vor forma o asociaţie, iar fiecare persoană va primi 15.000 de euro, bani din care să vor cumpăra utilaje pentru noua fabrică.

Proiectul a fost depus în numele asociaţiei pe componenta de start-up-uri finanţată de Uniunea Europeană. „Combinatul social de la Câmpia Turzii“ are o valoare de 6,4 milioane de euro, jumătate fiind fonduri europene, iar restul, bani de la Guvern.

Viitoarea fabrică ar putea produce componente de mobilă pentru concernul suedez IKEA.

Mai puteţi citi:

Muncitori disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii, patroni pe bani europeni la o fabrică ce lucrează pentru Ikea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările