Viscolul a măturat Călăraşiul: 242 de persoane înzăpezite, salvate de angajaţii de la ISU

Viscolul a măturat Călăraşiul: 242 de persoane înzăpezite, salvate de angajaţii de la ISU

Vremea rea a creat probleme

Aproximativ 70 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi intervin de 24 de ore pentru salvarea mai multor persoane, rămase captive în troiene. 242 de persoane se află acum în siguranţă în spaţii încălzite în mai multe localităţi din judeţ, după ce pompierii au „tăiat“ zăpada cu autocamioane pentru a le salva.

Ovidiu Tătătaru, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi a precizat că joi după–amiază, un echipaj de la Lehliu, format din 4 subofiţeri, s-a deplasat spre comuna Ileana pentru a scoate din zăpadă un autocar în care se aflau 25 de persoane. „La Lehliu-Gară am fost solicitaţi să acordăm sprijin pentru transportarea mai multor bolnavi la spital care au nevoie de dializă. Pacienţii vor fi aduşi la Călăraşi, li se fac procedurile şi apoi îi transportăm înapoi la domiciliu. Intervenim acolo unde suntem solicitaţi, unde putem şi cât putem, deoarece viscolul ridică mari probleme“, a declarat Ovidiu Tătăranu.

În teren e jale

La ora 13,30, în judeţul Călăraşi, potrivit informaţiilor furnizate de ISU, erau izolate următoarele localităţi: Fundulea, Gălbinaşi, Vasilaţi, Gruiu, Plătăreşti şi Frumuşani. Urent electric nu era în următoarele puncte. Fundulea, Ştefan cel mare, Spanţov, Dorobanţu, Belciugatele, Frumuşani, Cojeşti, Vărăşti, Ciocăneşti, Smârdan, Valea lui Soare, Coconi, Sultana şi Cândeasca. „La această oră sunt în continuare 17 drumuri judeţene şi naţionale închise circulaţiei, iar în mai multe zone se găsesc înzăpezite 35 de autoturisme cu aproximativ 70 de persoane la bord“, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi. Pompierii se deplasează în teren cu 9 maşini de intervenţie şi cu maşini SMURD.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările