Transport ilegal de peste 23 tone de deşeuri, oprit de poliţişti. De unde venea marfa

Transport ilegal de peste 23 tone de deşeuri, oprit de poliţişti. De unde venea marfa

Marfa provenea din Bulgaria şi era destinată unei firme din Călăraşi FOTO OGPF

Peste 23 de tone deşeuri din şpan fier au fost oprite la punctul de trecere a frontierei Călăraşi. Marfa, fără documente, fusese încărcată în Bulgaria şi avea ca destinaţie finală o sociectate d epe malul Borcei.

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Călăraşi, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, cantitatea de 23.780 de kilograme deşeuri din şpan fier, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.
 
Pe 12 mai, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean bulgar în vârstă de 39 de ani. Şoferul  transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din şpan fier.
 
Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat, oamenii legii au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Călăraşi din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 23.780 de kilograme deşeuri din şpan fier.
 
De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul erau încărcat din Bulgaria şi avea ca destinaţie, o societate comercială din judetul Călăraşi. Pentru întreaga încărcătură transportată, cetăţeanul bulgar a prezentat documentaţie de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu era complete. Autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.
 
 Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările