Tinerii, la putere. Problemele oraşului, lăsate pe mâinile a patru liceene timp de o zi

Tinerii, la putere. Problemele oraşului, lăsate pe mâinile a patru liceene timp de o zi

Şedinţa operativă de la Primăria Călăraşi

Patru adolescente au condus Călăraşiul cu mână de „fier” timp de o zi, după ce autorităţile locale au lăsat problemele urbei în seama liceenilor. Fetele au încercat să găsească soluţii la problemele urbei, au mers pe teren şi au inspectat lucrările şi, evident, au ţinut şedinţe.


Primăria Municipiului Călăraşi a organizat  pe 2 iunie Ziua Porţilor Deschise, acţiune în cadrul căreia patru eleve de liceu au preluat responsabilităţile funcţiilor de primar, viceprimari şi secretar. Cele patru eleve ale Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi:  Sabrina Andreea Rotaru-primar, Dana Gabriela Ştefan-secretar, Lorena Vulpe şi Diana Balaşcă-viceprimari s-au familiarizat încă de săptămâna trecută cu activitatea din cadrul instituţiei, iar pe 2 iunie, încă de dimineaţă, au condus şedinţa operativă săptămânală, iar, ulterior, activităţile din primărie.

Se munceşte pe brânci

”Viaţa administrativă văzută din interior este alta decât cea percepută în afară. Faptul că aici, în primărie, se stă e greşit, se munceşte pe brânci încât uneori capacitatea umană este depăşită, iar faptul că primarul stă toată ziua este iar total greşit. Sabrina a s-a descurcat foarte bine astăzi, a avut atitudine, ceea ce pentru vârsta ei e foarte bine. Cu siguranţă vom repeta această acţiune, în care vom implica şi celelalte licee din Călăraşi” , a spus primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin.

La rândul său, adolescenta care s-a instalat în fotoliul de primar pentru o zi a fost încântată de experienţă, însă spune că ar fi putut face lucrurile mult mai bine.

”A fost o experienţă foarte incitantă care solicită foarte mult. Sunt perfecţionistă de fel şi nu pot spune că am fost mulţumită de cum am condus şedinţa operativă din această dimineaţă . Domnul primar este mult mai de treabă decât îl consideram  şi îi mulţumesc pentru toată îndrumarea pe care mi-a oferit-o. Aveam şi eu ideea, ca mulţi, că primarul nu face mai nimic, stă şi se plimbă doar, dar nu e aşa, munca de primar e foarte solicitantă. Am văzut totodată şi munca din spate, din birouri, pare o uzină. Aveam idei preconcepute pe care acum le-am spulberat. ” , a spus liceeana.
 

Vă recomandăm şi:

Solicitanţii de locuinţe sociale, chemaţi la Primărie cu documente justificative

Anchetă. Primarul comunei Unirea, dat pe mâna procurorilor de ANI, eliberat din funcţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările