Reţeaua care trafica minori în străinătate a fost anihilată. Prin ce metodă erau racolate fetele

Reţeaua care trafica minori în străinătate a fost anihilată. Prin ce metodă erau racolate fetele

descinderi la Călăraşi pentru anihilarea unei grupări de traficanţi de persoane FOTO Adevărul

O grupare infracţională, specializată în traficul de minori, coordonată din penitenciar de un călărăşean, a fost destructurată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, împreună cu procurorii DIICOT. Fetele erau racolate prin metoda „lover-boy".

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri dimineaţă, oamenii legii au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea grupării infracţionale.
 
Din cercetări, spun anchetatorii,  a reieşit că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, un bărbat ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, structurat, pe care l-ar fi condus dintr-un penitenciar. În grupare au fost implicaţi atât membri ai familiei sale, cât şi un apropiat al acestora, în scopul comiterii unor infracţiuni de proxenetism şi trafic de minori, în ţară şi în străinătate.
 
"În desfăşurarea activităţii infracţionale, cei 7 membri ai grupului ar fi acţionat, de pe diferite paliere, de comandă sau de execuţie, având roluri bine definite în cadrul grupării. De cele mai multe ori, pentru recrutarea tinerelor, în vederea practicării prostituţiei, în beneficiul grupării, aceştia ar fi folosit metoda „lover-boy”.
 
De asemenea, persoanele bănuite ar fi acţionat în scopul recrutării şi exploatării, prin obligarea la practicarea prostituţiei, în judeţul Călăraşi, a două tinere, minore la data recrutării, obţinând beneficii financiare consistente", se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Călăraşi.
 
De asemenea, membrii grupului ar fi participat la recrutarea şi plasare a 4 tinere majore, pe pieţele de prostituţie din Italia, Germania şi Marea Britanie, obţinând foloase materiale de pe urma acestor activităţi. La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Călăraşi, vor fi aduse, în vederea audierii, 30 de persoane. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările