Prognoza meteo: Vremea se schimbă spectaculos. Unde vine vara în weekend

Prognoza meteo: Vremea se schimbă spectaculos. Unde vine vara în weekend

Vremea se încălzeşte spectaculos FOTO Shutterstock

Vremea îşi revine spectaculos după fenomenele extreme care au lovit România în ultimele zile. Sâmbătă se încălzeşte, iar duminică, 23 mai, se anunţă temperaturi de vară: 30 de grade la Bucureşti.

Sâmbătă, 22 mai, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească, astfel că în toată ţara se vor înregistra valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse averse în general slabe în nord-vestul şi nordul teritoriului, cu precădere seara şi noaptea.
 
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi, local şi temporar, în vest, nord şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 4 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 
La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.
Duminică, 23 mai, în majoritatea zonelor, valorile termice vor continua să crească, vremea devenind deosebit de caldă în regiunile sudice; temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Maramureş şi 30 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei.
 
Cerul va avea înnorări temporare în regiunile nordice unde local vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice; pe spaţii mici, în special în zona montană aferentă, se pot înregistra cantităţi de apă de peste 15 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil şi va ploua pe arii restrânse, mai ales la deal şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi, izolat şi trecător, în celelalte zone. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade.
 
Conform meteorologilor, în Bucureşti, duminică, vremea va fi frumoasă şi va deveni deosebit de caldă, cu o maximã a temperaturii aerului de 29….30 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minima termică va fi de 12…15 grade.
 

Prognoza pe 4 săptămâni

 
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni anunţă temperaturi foarte ridicate, de vară. Temperaturile se vor situa în general peste cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice şi local în cele centrale şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, se arată în prognoza pe 4 săptămâni realizată de ANM.
 
Săptămâna 24.05.2021 – 31.05.2021:
 
Regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în jumătatea sudică a ţării, dar şi local excedentar în nordul extrem, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, informează Mediafax.
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile nordice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 
Săptămâna 31.05.2021 – 07.06.2021:
 
Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în nord-est şi centru, dar şi uşor deficitare în sud-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate, local, în sud vest.
 
Săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021:
 
Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.
 
Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021:
 
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor specifice
pentru acest interval.
    
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările