Prognoza meteo: Iarna se întoarce în forţă. Ce se anunţă în weekend

Prognoza meteo: Iarna se întoarce în forţă. Ce se anunţă în weekend

După temperaturi ridicate, iarna se întoarce FOTO Marian Iliescu/Adevărul

Temperaturile continuă să crească în următoarele zile, astfel că de Crăciun maximele vor atinge 13 grade în sud-estul ţării. În weekend însă, vremea schimbă foaia. Se face tot mai frig, iar fenomenele de iarnă cuprind majoritatea regiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată prognoza ANM pentru pentru fiecare regiune până pe 3 ianuarie 2021

Minime de minus 3 grade în Muntenia
 
Conform ANM, în Muntenia, după două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 şi 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade. Apoi vremea se va răci accentuat, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade şi minime în jurul a -3 grade. Ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni şi cu mici oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 5…7 grade şi a minimelor de -2…0 grade.
 
Temporar vor fi precipitaţii mixte în intervalul 25 – 29 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spaţii mici şi trecător vor fi posibile burniţe sau ploi slabe
 
Răcire accentuată în Oltenia
 
După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 şi 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 12…13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade. Apoi vremea se va răci accentuat în Oltenia, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1…3 grade şi minime în jurul a -2 grade. Ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni şi cu mici oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 4…6 grade şi a minimelor de -2…-1 grad.
 
Temporar vor fi precipitaţii mixte în intervalul 25 – 30 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spaţii mici şi trecător vor fi posibile burniţe sau ploi slabe.
 
 11 grade în Moldova
 
Vremea se va încălzi treptat în primele 4 zile, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor, 5 grade. Apoi vremea se va răci accentuat, încât pe 26 şi 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1…2 grade şi minime în jurul a -4 grade. Între 28 decembrie şi 3 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 3…5 grade, iar a celor minime de aproximativ -2 grade.
 
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în intervalul 23 – 27 decembrie, când izolat pot fi însemnate cantitativ.
 
Vreme normală în Dobrogea
 
După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 şi 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor, 5…6 grade. Apoi vremea se va răci accentuat, încât pe 26 şi 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade şi minime în jurul a -1 grad. Între 28 decembrie şi 3 ianuarie, cu mici oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 6…9 grade, iar a celor minime de 2…3 grade.
 
Temporar vor fi precipitaţii mixte în intervalul 25 – 30 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spaţii mici şi trecător vor fi posibile burniţe sau ploi slabe.
 
10 grade, de Crăciun, în Transilvania
 
În primele două zile, vremea va fi relativ apropiată de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a maximelor diurne de aproximativ 3 grade şi a minimelor nocturne de -4…- 3 grade. Apoi va avea loc un proces de încălzire care va determina, pe 25 decembrie, înregistrarea unor valori medii de 9…10 grade, ziua şi 4 grade, noaptea. Răcirea ulterioară a vremii, destul de accentuată, va conduce la maxime diurne de 0…1 grad şi minime nocturne de -6 grade, în intervalul 26 – 28 decembrie. Iar din 29 decembrie şi până pe 3 ianuarie, vremea va fi în general apropiată de normal sub aspect termic, cu temperaturi maxime de 2….4 grade şi minime de -4…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe 25 decembrie acestea vor fi mai importante cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse.
 
Precipitaţii în Maramureş
 
Vremea se va încălzi în primele zile, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la 4 până la 9 grade, iar cea a minimelor de la -1 până la 5…6 grade, între 21 şi 24 decembrie. Apoi vremea se va răci accentuat, iar pe 26 şi 27 decembrie vor fi maxime termice de 1 grad şi minime de -5 grade, în medie. Ulterior, regimul termic va marca o nouă creştere, iar între 28 decembrie şi 3 ianuarie vor fi medii ale temperaturilor diurne de 2…4 grade şi ale celor nocturne de aproximativ -2 grade.
Vor fi precipitaţii aproape pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor fi mai extinse ca arie şi mai însemnate cantitativ în intervalul 23 – 25 decembrie.
 
Variaţii termice în Banat
 
Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va creşte, de la 6 grade la început, până la aproximativ 12 grade pe 23 şi 24 decembrie. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, spre 3 grade pe 26 şi 27 decembrie, pentru ca ulterior sa marcheze o nouă creştere şi sa fie situate, în medie, între 4 şi 6 grade în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie. Regimul termic nocturn va fi în creştere în prima săptămână, apoi va scădea. Astfel, temperaturile minime vor fi de aproximativ 1 grad, în medie, la începutul intervalului, vor atinge 6..7 grade pe 25 decembrie, apoi vor scădea accentuat, spre -3…-2 grade pe 27 şi 28 decembrie, iar între 29 decembrie şi 3 ianuarie, minimele termice vor fi de -1…0 grade.
 
Probabilitatea pentru precipitaţii la nivel local va fi relativ ridicată începând cu 22 decembrie, dar acestea vor fi mai extinse ca arie şi, posibil, mai însemnate cantitativ pe 24 şi 25 decembrie.
 
Se face frig şi în Crişana
 
Până pe 24 decembrie vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime va creşte de la 6 până la 10 grade. Apoi, vremea se va răci, astfel încât, pe 26 şi 27 decembrie, media termică diurnă va fi de aproximativ 2 grade. Ulterior, o nouă tendinţă de încălzire, va determina valori ale temperaturilor maxime ce se vor situa între 3 şi 6 grade, în intervalul 28 decembrie – 3 ianuarie. Regimul termic nocturn va avea o evoluţie similară şi se va caracteriza, la început, prin valori medii în jurul a 0 grade, apoi în creştere, spre 6…7 grade pe 25 decembrie. Ulterior, răcirea vremii va determina scăderea spre o medie termică de -4 grade pe 27 decembrie, pentru ca între 29 decembrie şi 3 ianuarie să se înregistreze temperaturi nocturne de -2 … 0 grade, în medie.
 
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai însemnate cantitativ pe 24 şi 25 decembrie.
 
Precipitaţii mixte la munte
 
Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat prin valori termice negative, de -2…-1 grad, ziua şi -6 grade, noaptea. Apoi vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 25 decembrie vor fi valori termice maxime de 4 grade şi minime de 0 grade. Un proces de răcire va surveni ulterior şi va conduce, pe 26 – 27 decembrie, la înregistrarea unei medii termice diurne de -5…-4 grade şi nocturne de -10 grade. Între 28 decembrie şi 3 ianuarie
 
vremea va deveni apropiată de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime de -2…0 grade şi a celor minime de -7…-6 grade.
 
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte va fi în general ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în intervalul 24-26 decembrie acestea vor fi, local, mai însemnate cantitativ.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Cine este Anca Dragu, prima femeie care va conduce Senatul României

Cum au vândut AUR şi PSD aceeaşi gogoaşă pe tema invalidării mandatelor unor parlamentari controversaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările