Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea de Revelion. Unde vin ninsori, în ce zone se aşteaptă polei şi când se încălzeşte

Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea de Revelion. Unde vin ninsori, în ce zone se aşteaptă polei şi când se încălzeşte

Se anunţă ninsori de Revelion în mai multe regiuni FOTO Marian Iliescu/Adevărul

După episodul de iarnă severă, vremea se încălzeşte uşor în următoarele zile. Pentru noaptea de Revelion, meteorologii anunţă precipitaţii mixte în regiunile nordice, estice şi centrale, iar la munte, ninsori. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat şi cum va fi vremea până pe 27 ianuarie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 29 decembrie, avem parte tot de frig. Pe parcursul zilei se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare la deal şi la munte, mai ales sub formă de ninsoare în Moldova, Muntenia şi pe arii restrânse în Oltenia, Transilvania şi Maramureş şi mixte în Dobrogea. Izolat vor fi condiţii de polei. În special în estul ţării şi în zona montană va continua să se depună strat de zăpadă. Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, în special în estul şi sud-estul ţării, cu rafale în general între 50 şi 60 km/h şi la munte, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde se vor depăşi 70...80 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade.
 
La Bucureşti, cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat (viteze la rafală de până la 25...30 km/h). Temperatura maximă va fi de 1...3 grade, iar cea minimă de -2...-1 grad.
 
Penultima zi din an aduce înnorări temporare la începutul intervalului în regiunile estice, apoi în jumătatea de nord a ţării. Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, izolat în Transilvania, Maramureş şi în Moldova. La munte va ninge. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar şi la cote mai reduse în sud-est. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad. În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minimă va fi de -5...-4 grade.
 
Marţi, 31 decembrie, în ultima zi din an, vremea se va încălzi uşor. Cerul va avea înnorări trecătoare şi pe arii restrânse în regiunile nordice, estice şi centrale vor fi precipitaţii mixte, iar la munte va ninge. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, în special pe creste, dar la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -7 şi 2 grade.
 
În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimă de -2...-1 grad.
 
Prognoza meteo până pe 27 ianuarie 2020:
 
Săptămâna 30.12.2019 – 06.01.2020
 
Valorile termice vor fi, în general, uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade cu precădere în regiunile extracarpatice.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile.
 
Săptămâna 06.01.2020 – 13.01.2020
 
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi estice.
Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în cea mai mare parte a ţării.
 
Săptămâna 13.01.2020 – 20.01.2020
 
În general, la nivelul întregii ţări, temperatura aerului va putea fi uşor mai ridicată decât specificul perioadei.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu o uşoară tendinţă deficitară în vestul şi sud-vestul - sudul teritoriului.
 
Săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020
 
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, exceptând regiunile vestice, nord-vestice şi centrale unde va avea o tendinţă deficitară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările