Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea. Unde cade brumă, când se încălzeşte

Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea. Unde cade brumă, când se încălzeşte

Vreme rece noaptea şi dimineaţă, caldă la amiazîă FOTO Shutterstock

Temperaturi deosebit de scăzute se anunţă în weekend dimineaţa şi seara, când se vor semnala ceaţă şi brumă în majoritatea regiunilor. La amiază, valorile cresc, dar vremea rămâne mai rece decât în mod normal.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, 10 aprilie, valorile termice, deşi în creştere uşoară faţă de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare, în majoritatea zonelor, o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, în special dimineaţa şi noaptea.
 
Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8…-7 grade în depresiunile intramontane şi 6…8 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă – local în Transilvania şi pe suprafeţe mici în celelalte regiuni.
 
În Bucureşti, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât normal la această dată, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută, până în jurul a 0 grade, în zona periurbană unde vor mai fi condiţii de brumă.
 
Duminică, 11 aprilie, în jumătatea de sud-vest a ţării, valorile termice se vor apropia de cele normale ale datei, dar în restul teritoriului vremea va fi încă rece dimineaţa şi noaptea. Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice şi sud-vestice unde pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat şi trecător cu intensificări în zona montană înaltă şi în Banat. Vor fi condiţii de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii izolat se va mai produce brumă în centru şi nord-est.
 
Şi în Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, dar valorile de temperatură se vor menţine uşor mai scăzute decât normele perioadei, astfel că maxima se va situa în jurul a 16 grade, iar minima va fi de 1…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.
 
De săptămâna viitoare, meteorologii anunţă vremea în general frumoasă şi va continua să se încălzească în toate regiunile, însă probabilitatea de ploaie va fi ridicată, iar în jumătatea de vest a ţării temperaturile vor fi în scădere.
 
 
Vă recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările