O fetiţă de un an şi două luni a ars de vie în casă. Mama, care lăsase o lumânare nesupravegheată, nu a reuşit s-o salveze

O fetiţă de un an şi două luni a ars de vie în casă. Mama, care lăsase o lumânare nesupravegheată, nu a reuşit s-o salveze

Locuinţa a fost mistuită de flăcări Foto:Arhivă Adevărul

O fetiţă de doar un an şi două luni a sfârşit arsă de vie, după ce casa în care locuia alături de familia sa a fost mistuită de flăcări. Mama micuţei a încercat să intre pentru a o salva, însă nu a reuşit din cauza focului.

Ştiri pe aceeaşi temă


Femeia a suferit arsuri grave, de gradul I şi II, pe aproximativ 15% din suprafaţa corpului, în timp ce se lupta cu vâlvătaia pentru a-şi salva copilul. Când au ajuns pompierii la faţa locului, la o gospodărie din comuna Nicolae Bălcescu, imagini de coşmar: casa ardea ca o torţă din casa unei lumânări lăsate nesupravegheate în dormitorul în care se afla copilul. Nenorocirea s-a petrecut joi seară, în jurul orai 19.30, la intervenţie fiind mobilizaţi mai mulţi militari, care au acţionat aproximativ 2 ore pentru stingerea focului.

Conform primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de neglijenţa proprietarei, care a lăsat nesupravegheată o lumânare aprinsă în dormitorul locuinţei. În timpul executării recunoaşterii la faţa locului, pompierii militari au descoperit în dormitorul locuinţei o victimă carbonizată, Mariana G., o fetiţă în vârstă de un an şi două luni.

Şi femeia a suferit arsuri

Mama fetiţei, Florenţa P., în vârstă de 41 de ani, în încercarea de a intra în casă pentru a-şi salva copilul, a suferit arsuri de gradul I şi II pe aproximativ 15 % din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, membrelor superioare şi toracelui.

Aceasta a primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD, după care a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului din Călăraşi.  Pentru că locuinţa nu era racordată la reţeaua electrică, familia folosea lumânări pentru iluminat.

Una dintre ele ar fi căzut peste  materiale textile, iar acestea au luat foc şi arderea s-a extins cu repeziciune în toată încăperea în care se afla şi fetiţa de numai un an şi două luni. Focul a făcut scrum acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 15 metri pătraţi, aproximativ 30 de kg materiale textile, elemente de mobilier şi tocurile din lemn ale uşilor şi ferestrelor, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 20.000 lei.
 

Vă recomandăm şi:

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

Foc în localitatea Ileana, din judeţul Călăraşi. Un incendiu violent a izbucnit de la o sobă supraîncălzită

S-a făcut scrum. Incendiu devastator din cauza unui coş de fum deteriorat

FOTO Incendiu devastator la Unirea. O casă cu etaj s-a făcut scrum de la un scurtcircuit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările