Locuri gratuite la Şcoala Sanitară Postliceală din Călăraşi. Când intră în vigoare decizia

Locuri gratuite la Şcoala Sanitară Postliceală din Călăraşi. Când intră în vigoare decizia

Instruire gratuită la Şcoala Sanitară Posliceală Pompei Samarian din Călăraşi FOTO Facebook/Şcoala Sanitară Postliceală Pompei Samarian Călăraşi

Pentru prima dată de la funcţionare, Şcoala Sanitară Postliceală din Călăraşi are învăţământ gratuit. Un număr de 56 de locuri fără taxă pentru absolvenţii de liceu vor fi oferite, începând cu anul şcolar următor.

Inspectorul şcolar general al Călăraşiului, Roxana Natalia Paţurcă, anunţă că a obţinut suplimentarea cifrelor de şcolarizare ale şcolii postliceale din Călăraşi. 

Reuşita este consfinţită în Hotărârea Guvernului Nr. 632/11 mai 2022, publicată în Monitorul Oficial Nr. 481/13 mai 2022, prin care au fost aprobate cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat în anul şcolar 2022-2023.
 
Pentru prima dată în reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Călăraşi, începând cu anul şcolar 2022-2023, în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare ”Dr. Pompei Samarian”, structură a Liceului Danubius, absolvenţii de liceu vor beneficia de 56 de locuri fără taxă de şcolarizare, în anul I, forma de învăţământ de zi, cu următoarele specializări: asistent medical generalist 1 clasă - 28 elevi şi asistent medical de farmacie 1 clasă - 28 elevi.
 
Inspectoratul Şcolar Judeţean a început demersurile către Ministerul Educaţiei în vederea suplimentării planului de şcolarizare cu încă două clase de învăţământ postliceal, formă de învăţământ de zi, cu finanţare de la bugetul de stat, deoarece, în judeţul Călăraşi, au funcţionat, până în prezent, numai clase de învăţământ postliceal sanitar în sistem privat (taxă:3.000lei/an/elev) sau cu autofinanţare (taxă: 2.800lei/an/elev).
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările